AKTUELNO

Paralelno sa hapšenjem Velje Nevolje 4. februara, policija je pretresla više lokacija za koje se sumnja da su koristili pripadnici njegove grupe. Među njima bili su i stanovi u kojima su osumnjičeni živeli, ali i štekovi i vikendice koje su, kako se sumnja, koristili za izvršavanje zločina.

Kako saznaju mediji, njima je na više lokacija u Beogradu pronađeno oružje i municija, koji su, kako smatra Tužilaštvo, trebalo biti korišćeni za vršenje krivičnih dela planom ove grupe.

Tako su kod osumnjičenog Željka Kodžića, čuvara u Centralnom zatvoru, osumnjičenom da je bio zadužen za oružje u ovoj grupi, pronašli dve lovačke puške za koje nije imao dozvolu, kao i jedan pištolj. Pored toga, policija je pronašla i rasklopljen pištolj.

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Kod još jednog bliskog saradnika Velje Nevolje Vlada Georgijeva policija je pronašla oružje. On je u svom stanu držao “glok” sa 16 metaka.

Bunker u Humskoj

Bunker koji su napravili pripadnici Belivukove grupe na stadionu FK Partizan takođe je pretresen tokom akcije hapšenja. U njemu je, kako je Tužilaštvo navelo, pronađeno oružje, ali i narkotici.

Foto: TV Pink Printscreen

Naime, u bunkeru koji je koristila ova grupa bila je skrivena puška NN marke i kalibra sa optikom i prigušivačem i 32 metka NN kalibra, jedan pištolj i kalibar sa obrušenim fabričkim brojem.

U tri manje kese i jednoj većoj kesi pronađeno je više od 100 grama kokaina, heroina i marihuane koje bi osumnjičeni pripadnici ove grupe po nalozima organizatora iz tog prostora preuzimali i neovlašćeno stavljali u promet zainteresovanim kupcima, kao i dve vagice za precizno merenje koje su korišćene za razmeravanje opojne droge koja je pronađena - navode u Tužilaštvu.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

U vikendici u Ritopeku koji je koristila Belivukova grupa pronađeni su tragovi koji ukazuju da su na upravo tom mestu počinjeni najgnusniji zločini ove grupe - otmice, mučenja i ubistva tri muškarca. Brisani tragovi krvi, sredstva za dezinfekciju, tragovi spaljivanja...

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal 4. februara uhapsila čak 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su, kako se sumnja, formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenje istrage u koji je “Blic” imao uvid navode se Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević, Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić. Kako se sumnja, ovaj klan pod paravanom navijačke grupe “Principi” izvršavao je ubistva, otmice, ali i dilovao narkotike i prao novac.

Početkom meseca odluka o pritvoru

Svi uhapšeni negirali su dela koja im se stavljaju na teret, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana. Početkom marta njima je pritvor produžen za još mesec dana te se početkom sledeće nedelje očekuje ponovno razmatranje hoće li članovi ovog klana ostati u pritvoru.