AKTUELNO

Milorad A. (45) poginuo je, dok je njegov sin (8) povređen u selu Tešica, kod Aleksinca, kada je juče oko 10.30 u porodičnoj kući eksplodirala ručna bomba.

Prema nezvaničnim saznanjima, dete je ručnu bombu našlo u sobi svog strica, Miloradovog brata, koji je umro pre 40 dana, a koji je svojevremeno bio na ratištu.

- Dečak je našao bombu i hteo da se našali sa dedom. Deda je shvatio da može da dođe do tragedije i zatražio je od unuka da mu da bombu. Mališan je odbio i dok se deda udaljava, porčao je za njim kroz kuću. Galamu je ćuo Milorad i dotrčao - rekle su komšije, koje su se odmah nakon tragedije našle na licu mesta.

Milorad je najpre pokušao da mališana smiri i odloži bombu. Međutim, pre priči komšije dečak ga nije poslušao, pa je Milorad naglo krenuo da mu otme bombu.

Foto: TV Pink Printscreen

- U otimanju se desilo da je mališan držao osigurač bombe i izvukao ga. Milorad je to u trenutku shvatio, odgurnuo dete i bacio se na bombu, koja je ispala. Posle tri sekunde, bomba je eksplodirala, a Milorad je ostao na licu mesta mrtav. Dao je svoj život da bi zaštitio sina - rekle su komšije.

Navodno je deo gelera prošao kroz Miloradovo telo i pogodio dečaka, koji je sa lakšim povredama ušne školjke prevezen i nišku bolnicu.

Inače, tragično nastradali Milorad A., bavio se poslovima obezbeđenja, a u kući je živeo sa ženom, ćerkom i sinom. Meštani Tešica, rekli su da je ta familija za primer, da se radi o dobrim i vrednim ljudima, a da je dečak uvek bio vedar i dobro raspoložen.

Foto: TV Pink Printscreen

- Strašna tragedija... Milorad je nedavno ostao bez brata koji je preminuo pre oko mesec dana, a sada je njihovu kuću sadesila i ova nesreća - rekao je jedan od meštana.

Kako se već pisalo, ovu porodicu zadesila je druga po redu tragedija u poslednjih mesec ipo dana.

#Aleksinac

#Tragedija