AKTUELNO

Gorana Veličkovića Goksija, vođu Partizanove navijačke grupe "Jang bojs" u kuću strave u Ritopeku, gde ga je kako je sumnja ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, mučila nekoliko dana, a potom i ubila, kako smo već pisali, doveo ga je jedan od njegovih najboljih prijatelja, osumnjičeni Vuk Vučinić.

Ko je Vuk Vučinić?

Vuk Vučinić, koji je uhapšen iste noći kad i Belilvuk, bio je pripadnik Partizanove navijačke grupe "Vandal bojs" i sa Veličkovićem se sprijateljio upravo na tribini. "Jang bojs" i "Vandali", kojima su pripadali žrtva i osumnjičeni, otišle su sa Partizanovog juga kada je njime zagospodario Belivuk, pa se postavlja pitanje kada je i zašto osumnjičeni Vučinić prešao na suprotnu stranu, s obzirom na to da je sve vreme od podele među navijačima na stadion dolazio sa grupama koje su u zavadi sa Belivukom i jugom.

Koji je motiv izdaje prijatelja?

Vučinić je inače smatran pripadnikom Belivuku suprotstavljene strane, sa njima je dolazio na utakmice, sa njima se družio. Prema nezvaničnim informacijama dešavalo se da ne dolazi na utakmice i da ne učestvuje u radu grupe po nekoliko meseci i to je jedino što je bilo sumnjivo u njegovom ponašanju, ni iz čega nije moglo da se pretpostavi da je pripadnik Belivukove orgaizacije.

Motiv zbog kog je prijatelja odveo u smrt zasad je nepoznat. Navodno, motiv je bio to što su sumnjali da Veličković sarađuje sa suprotstavljenom kriminalnom grupom.

- Sumnja se da je Veličković pristao da dođe na odredište, jer je verovao Vučiniću, s kojim je neko vreme bio nerazdvojan. Bili su najbolji prijatelji. Vučinić je uhapšen istog dana kada i Belivuk, 4. februara, i njemu se na teret stvalja ubistvo nekadašnjeg prijatelja - rekao je nešto ranije izvor upoznat sa istragom.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja tužilaštvo, poznanstvo pripadnika svoje kriminalne grupe i Veličkovića, iskoristili kako bi ga namamili, a potom i ubili.

Pre ovog slučaja, javnost je za osumnjičenog Vučinića čula kada je sa još trojicom mladića uhapšen 2019. godine jer su na Novom Beogradu oteli vozilo i vozaču naneli teške telesne povrede. I pre toga je bio hapšen zbog droge i nasilničkog ponašanja.

Da podsetimo, sumnja se da su Veličkovića mučili na najmonstruoznije načine, navodno tražeći da im otključa svoju Skaj aplikaciju. Kada su dobili šta su želeli, navodno su mu odrubili glavu, a monstruozne fotografije poslali muškarcu za kog su sumnjali da je njegov šef, a koji je blizak škaljarskom klanu.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja

#Vuk Vučinić