AKTUELNO

Drago P. (79) iz Novog Sada, osumnjičen da je od 2017. godine vrbovao i iskorištavao više žena za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju saslušan je danas u novosadskoj palati pravde, a sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu jepritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Kako saznaje "Blic", Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog Draga P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu. Nakon saslušanja osumnjičenogpred javnim tužiocem, na osnovu predloga javnog tužilaštva Viši sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela – kažu u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku sprovođenja istrage, u skladu sa zakonom, prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – kažu u nadležnom tužilaštvu.

Kako je ’’Blic’’ već izveštavao, Drago P. je uhapšen u utorak oko 11 časova u jednom od svojih improvizovanih salona tokom policijske racije a na nekim lokacijama zatečene su i žene koje je iskorištavao sa ’’mušterijama’’. Draga je policiji prijavio jedan mladić koji je došao na masažu leđa, ali je ubrzo shvatio šta se u ovom salonu dešava.

#Deda

#Makro