AKTUELNO

Bebisiterka Snežana I.C. (51) iz Beograda koja je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva uhapšena 10. marta zbog sumnje da je dečaku starom četiri meseca, kog je čuvala u odsustvu roditelj,a davala lek za smirenje, bensedin, bila je neuračunljiva.

Kako pišu mediji, komisija veštaka pregledala je Snežanu I. C. i svoje mišljenje o njenom psihičkom stanju dostavila tužilaštvu.

- Komisijsko veštačenje koje je naloženo tokom istrage završeno je. Tim stručnjaka pregledao je karton iz klinike u kojoj se ranije lečila, razgovarao sa osumnjičenom i doneo zaključak da ona nije uračunljiva - potvrdio je izvor za medije.

Prvo osnovno tužilaštvo sudu će, prema pisanjima medija, predložiti da bebisiterki odredi meru obaveznog lečenja.

- Tokom istrage saslušani su svi svedoci, roditelji deteta, kao i osoba koja je roditelje spojila sa dadiljom. Ostalo je još da stigne toksikološki nalaz - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, sumnja se da je dadilja bebi dala veću količinu besendina, a posle hapšenja se na saslušanju branila ćutanjem. Prema nezvaničnim informacijama, roditelji deteta ženu za čuvanje bebe angažovali su nekoliko dana ranije preko sajta "bebisiterka.rs".

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je pošto je na odeljenje neurologije Dečije klinike u Tiršovoj primljena beba, a lekari su u njenoj krvi pronašli veću koncentraciju leka besendin.

#bebisiterka