AKTUELNO

"Sve boli, Jovice moj, sve... I srce i duša i utroba jer te nema... Samo ljubav, mili moj, ljubav prema tebi, nikada neće da umre...“ - napisala je Milica Cvetković, majka Jovana Veselinovića, mesec dana nakon njegove misteriozne smrti.

Jovan je nestao 17. februara u Bulevaru Nemanjića u Nišu kada se vraćao kući od druga. Njegovo telo pronađeno je 21. februara na napuštenom gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića. Okolnosti pod kojima je došlo do Jovanove smrti zvanično još nisu saopštene i na njima, kako je potvrđeno, još radi Više javno tužilaštvo u Nišu.

- Na današnji dan prošlog meseca sam te poslednji put zagrlila, poljubila, pomazila tvoju nestašnu kosicu... Smejali smo se... Đuskali uz Boney M... Razgovarali o tvojim planovima za fakultet, o treninzima na koje si krenuo. Imao si tako puno ideja i planova... Otišao si da se prošetaš sa društvom... Zvao me da se javiš da ćete kod Zokija na picu... Još uvek čujem tvoj veseo glas... Tvoj smeh... - napisala je Milica u dirljivoj poruci na Fejsbuku.

Foto: TV Pink Printscreen

Majka nastradalog mladića za kojim su Nišlije tragale danima prisetila se i poslednjih reči koje je kobne večeri razmenila sa sinom.

- Poslednje što si mi rekao je da dolaziš kući da osmislimo Ćosićki žurku iznenađenja, sav ozaren... I ono neizbežno naše: "Pazi preko ulice, voli majka najviše". I tvoje: "I love you 3000". Majka te je čekala, ali se ti, sine, meni više nikada u zagrljaj nisi vratio... Neko te je brutalno otrgao iz mog života, mojih ruku, a ja i dalje ne znam ni ko ni zašto... Nedostaješ svakog dana, sve više i više... Sve boli Jovice moj... Sve... I srce i duša i utroba, jer te nema. Samo ljubav mili moj, ljubav prema tebi, nikada neće da umre... Love U 3000.... ti znaš zašto... - napisala je Milica.

Jovan je bio maturant Umetničke škole u Nišu, član MENSE i svestrani mladi muzičar koji je osim bubnjeva svirao više instrumenata. Niš se podigao na noge kada je nestao 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića dok se od druga vraćao kući, a posle četvorodnevne potrage njegovo telo nađeno je 21. februara na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića. Prema prvim informacijama smrt je nastupila 18. februara usled pada sa visine od oko 10 metara, a za sada se ne isključuje nijedan scenario.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Majka Milica rekla je nakon pronalaska tela da je od policije dobila informaciju da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

- Policija mi je saopstila da je naš Jovan nastradao pod nerazjasnjenim okolnostima. Još ne znamo da li je nesrećan slučaj ili ubistvo - saopštila je ona pre mesec dana nakon pronalaska njegovog tela.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu danas je potvrđeno da se i dalje radi na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti mladića kako bi se rasvetlio događaj.

- Preduzimaju se radnje na prikupljanju svih raspoloživih dokaza, a nakon njihove detaljne ocene biće doneta javnotužilačka odluka povodom ovog događaja - kaže portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Nišlije čine dobra dela u Jovanovo ime

Nakon smrti Jovana, njegova porodica i prijatelji uputili su poziv javnosti da u narednih 40 dana svako učini neko dobro delo u njegovo ime – od pružanja pomoći starima, preko udomljavanja životinja do slanja humanitarnih SMS poruka za lečenje dece i slično. Milica je i sama juče, preko “Fejbuka” uputila poziv da se pomogne Jovanovm školskom drugu, učeniku drugog razreda Umetničke škole koji je teško povređen posle saobraćajne nesreće pre dve godine. Ona je pozvala sve da pošalju poruku sa brojem 947 na humanitarni broj 3030 u fondaciji “Budi human”.

- Moj Jovan je pohađao Umetničku školu... neka njega prerana smrt bude i poslednja tragična stvar koja je zadesila našu divnu školu, požrtvovane profesore i najdivniju decu na svetu! Andreju je dodeljen broj sms-a 947, u humanitarnoj organizaciji "Budi human" Pošaljite već odmah poruku! Na žalost, najteže je kada se suočite sa smrtnosti i bolešću sopstvene dece.. Na današnji dan, pre mesec dana, ja sam poslednji put zagrlila mog Jovana… Moje nasmejano, veselo sunce otišao je kod najboljeg druga. i u povratku kući nestao... Zauvek... Andreju i njegovoj porodici bar možemo pomoći! Svi zajedno! - napisala je Milica.

#Jovan Veselinović

#Niš