AKTUELNO

Zahvaljujući brzoj reakciji policajaca sa Novog Beograda beba koja je bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena i spasena.

Kako se sumnja roditelji su u dužem vremenskom periodu, tokom prošle godine, do sredine marta ove u nehigijenskom nasleju na Čukarici na Obrenovačkom putu zanemarivali razvojne porebe svoje trudne ćerke.

Foto: TV Pink Printscreen

Sumnja se da roditelji svojoj maloletnoj ćerki nisu pružali adekvatnu negu i pomoć, a ona se porodila u baraci i pošto je došlo do zdravstvenih komplikacija prebačena je na Institut za majku i dete.

Foto: TV Pink Printscreen

Doktori su pregledom ustanovili da se devojčica porodila iako su i ona i roditelji to negirali, a lekari su slučaj odmah prijavili policiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Izlaskom naše patrole na lice mesta obavili smo tamo razgovore, dobili informacije da su doktori izvršili detaljan pregled, da je uočena posteljica kod mlađe maloletnice, ali nisu znali šta je sa detetom - priča za Pink policajac Žarko Nikolić iz Policijske stanice Novi Beograd.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, policija je odmah započela razdovor sa roditeljima i bratom koji su je doveli maloletnicu na Institut za majku i dete i dobili su informaciju gde žive.

Foto: TV Pink Printscreen

Zahvaljujući brzoj reakciji dežurne službe Policijske stanice Novi Beograd koja je odmah izašla na teren beba koja u tom trenutku bila u teškom stanju i životno ugrožena je pronađena.

Foto: TV Pink Printscreen

Policija je pronašla i nož kojim je kako se veruje presečena i pupčana vrpca.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Daljom opservacijom terena u blizini barake pored neke improvizovane česme, naša prtrola je pronašla lavor u kojem je bila voda, pokriven krivavim peškirima, kada su pomerili te peškire, beba je zaplakala, nije bile svezana ni pupčana vrpca. Nismo čekali, uvili smo bebu u ćebe i zajedno sa ocem maloletnice krenuli u najbliže porodilište. u susret je naišla ekipa Hitne pomoći koja je preuzela bebu. Srećom sve se dobro završilo - dodao je Nikolić.

Majka i beba smešteni su u GAK Narodni front, a njenim roditeljima određeno je zadržavanje do 48 sati.

Autor: A. Stojiljković

#Beba

#Čukarica