AKTUELNO

Nekadašnji komandat Srpske dobrovoljačke garde, Željko Ražnatović je svima poznat po čuvenom nadimku Arkan, međutim, javnosti je malo znano da su ga u mladosti nazivali i drugim nadimkom!

Ono što je javnosti nepoznato jeste da u policijskim dokumentima Ražnatović stoji zabeležen kao Hibrid. Naime, prema spekulacijama, Željko Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gde je i dobio nadimak Hibrid.

Foto: E-Stock/Đenka

Stanko Stojković iz Leskovca rođen je kao treće dete porodice koja je bila u teškoj socijalnoj situaciji. Nakon razvoda, svaki roditelj je uzeo po jedno dete, a mali Stanko je završio u Domu za nezbrinutu decu. Postao je problematičan i završio u popravnom domu u Valjevu.

Foto: TV Pink Printscreen

Tamo je red zavodio sin pukovnika, bahati visoki mladić koga su zvali Hibrid (misleći na Arkana) - objavljeno je na jednoj Instagram stranici na kojoj se nalaze razni detalji iz života nekadašnjih pripadnika beogradskog podzemlja.

Postoje dve verzije kako je dobio nadimak Arkan. Po prvoj koju je i ražnatović  sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dečak obožavao. Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italaliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan doneo iz inostransta, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači nepobediv.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu "Interkontinental".