AKTUELNO

Dan posle nesreće koja se dogodila na Čukarici, gde je u stujnom udaru povređeno sedmoro dece, porodica i očevici i dalje su u šoku. Deca, od kojih je četvoro u teškom stanju, nalaze se u bolnici, a još se ne zna šta je uzrok nesreće.

Iako su mediji preneli da je povređeno 9 osoba, osmoro dece i jedna odrasla, "Blicu" je danas na mestu nesreće potvrđeno da je ipak u pitanju sedmoro dece, od kojih najmlađe ima 6, a najstarije 15 godina. Sva deca su rođaci, braća i sestre od strica, i žive u barakama, nekoliko desetina metara od mesta na kom se sve dogodilo.

- Ja sam oko pola 5 čula da je nešto puklo, čula sam kao eksploziju i onda sam izašla iz barake i videla to dete od 15 godina u vazduhu, on je odleteo dva, tri metra u vazduh i pao na zemlju - ovako započinje priču majka čije je troje dece juče povređeno.

Prasak je bio jak, čuli su ga i drugi nastanjeni u barakama. Veliki broj ljudi ubrzo se našao na licu mesta.

- Odmah smo otrčali tamo i videli ih kako leže, bili su svuda razbacani po polju, videla sam svojih troje, dvoje od devera i još dva rođaka kako leže, brzo smo ih prekrili zemljom. Odmah smo zvali hitnu, ali niko nije hteo da dođe, oni su mislili da se mi šalimo. Onda smo muž i ja istrčali na ulicu i zaustavili troje kola i tako su deca stigla do doktora - priča ova tridesetogodišnja majka šestoro dece dok u rukama drži najmlađu devojčicu.

Troje dece je stabilno, četvoro je na intenzivnoj nezi i u teškom stanju. To je jedino što porodice u ovom trenutku znaju. Oni u strahu čekaju informacije o deci, za koje kažu da im je rečeno da će ih dobiti u popodnevnim časovima.

- Moj sin je najteže povređen, kažu da je jako teško, mnogo je stradao, ne znam šta će da bude sa njim, ništa ne znam - jedva je izustila majka petnaestogodišnjeg Nemanje.

Do nesreće je došlo kada se zapalila žica na dalekovodu. Policija je sinoć izvršila uviđaj, a o tome šta bi moglo da bude uzrok nesreće zvanično još nije ništa saopšteno.

- Taj kabl koji je visio sa dalekovoda se zapalio, to je eksplodiralo i zbog toga ih je udarila struja. Ne znamo šta je izazvalo to. Policajci su jutros opet bili, odneli su neku metalnu šipku kojom su deca mogla da dohvate te žice, tako kažu, mada oni su mali, šta su oni mogli da urade, da gađaju to nečim. Znamo da su se oni kao i svaki dan tamo igrali i onda se to desilo - kaže jedan od očevidaca.

#Nesreća