AKTUELNO

Martina B. majka četvorogodišnjeg dečaka D. B. iz Sente, kog su u utorak uveče na pragu porodične kuće do smrti izujedali psi, otpuštena je iz bolnice na kućno lečenje. Nesrećna žena povrede je zadobila po glavi i telu dok je lavovski pokušavala svoje dete da otrgne iz čeljusti pomahnitalih porodičnih pasa. Tragično nastradali dečak biće sahranjen u petak, 12. marta, u Senti.

Majka dečaka primljena je u Klinički centar Vojvodile sa kontuzionim povredama po telu i glavi i sa više oguljotina.

- Nakon kompletne dijagnostike i lekarske pomoći pacijentkinja je otpuštena na dalje kućno lečenje – saopštili su iz PR službe KCV.

U daljem postupku policija će saslušati svedoke, tačnije ženu koja je dostavila picu ovoj porodici neposredno pre tragedije i bliskog rođaka koji je prvi stigao na lice mesta nakon što su psi napali dete.

Ceo tragičan događaj videla je samo majka nastradalog deteta za koju Senićani imaju samo reči hvale.

Komšije se duboko saosećaju sa njenim bolom i kažu da će dečaka pamtiti kao prelepo, uvek nasmejano i srećno dete.

- Zaista je strašno to što se dogodilo. Ne možemo ni da zamislimo kako je sirotoj majci. Ali, napad tih pasa nije retkost. Ovde još pamtimo nekoliko takvih događaja. Pre 13 godina su dva pit bul terijera napala staricu u naselju Bogaraš. Nesrećna žena je preminula u bolnici od povreda. Sličan nemili događaj se desio i u Ostojićevu. Sada se samo nadamo da će majka nastradalog dečaka uspeti da nastavi dalje – poručuju Senćani iz Vozarske ulice u kojoj se dogodila tragedija, u kući koju je policija zapečatila, a pse po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, eutanizirala je Služba Zoohigijene u Kikindi.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

Nesrećno dete od zadobijenih povreda preminulo je na putu do bolnice i to na dan kada je slavio četvrti rođendan.

Majka mališana danas se potresnim rečima na društvenim mrežama oprostila od svog jedinca.

"Zauvek ću da te grlim, zauvek ću te maziti pred spavanje, zauvek ćemo trčati po dolmi, zauvek ćemo igrati fudbal, zauvek ćemo igrati na sred sobe, zauvek ćemo gledati Boss Baby, zauvek ćemo se smejati i vrištati od sreće, zauvek ćemo se vozati autom, zauvek ćemo jesti tvoju omiljenu pizzu, zauvek ćemo se držati za ruke pred spavanje, zauvek ću ti kupovati autiće, zauvek ćemo ići u tvoju omiljenu prodavnicu, zauvek ćemo listati tvoje omiljene knjige, zauvek ćemo kuvati... Zauvek ćeš trčati ljudima u zagrljaj, zauvek ćeš ljubiti ljude po tri puta pa i u čelo, zauvek ćeš trčati, zauvek ćeš se igrati omiljenim autićima, zauvek ćeš igrati fudbal... Zauvek!!! Mama te voli dragulju mamin najveći, zauvek si srce mog srca, duša moje duše, zauvek si snaga zbog koje se borim, zauvek si najlepši mamin, zauvek si najlepši osmeh, zauvek si sve što može biti zauvek. Sine mamin, jedincu moj, zauvek si tu uz mene i mama te oseća i voli zauvek najviše na svetu!!! – napisala je dečakova majka na “Fejsbuk” profilu uz fotografiju nastradalog deteta.

Strašna tragedija koja je zadesila samohranu majku i njenu porodicu dogodila se kada je žena koja radi pica dostavu u predvečernjim satima donela narudžbu. Majka je zamolila sina da zatvori vrata kuće i u tom trenutku njihova dva rotvajlera koji su bili u dvorištu sa još jednim psom, dobermanom, nasrnuli su na dečaka. Majka se bez razmišljanja bacila na pse i pokušavala je da spasi dete, međutim, razjareni psi su bili nemilosrdi. Od težine povreda dete je umrlo na putu za KC Vojvodine.

#Nesreća