AKTUELNO

Država odlučna u borbi protiv organizovanog kriminala.

Novinar TV Pink Mladen Mijatović rekao je da je država donela odluku da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i mafijom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ta odluka nije doneta samo reda radi, već se primenjuje u praksi i zaštićenih neće biti bez obzira da li je reč o uticajnim osobama iz domena politike, biznisa, sporta, javnih ličnosti... To pokazuju bezbednosni organi na konkretnim primerima - istakao je Mijatović.

Govoreći o  bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije Goranu Papiću, Mijatović je naveo da je Papiću po odluci sudije za prethodni postupak određen pritvor do 30 dana.

Prema njegovim rečima, Papić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem, a na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dela.

- Kako nezvanično saznajemo protiv njega se u Sektoru za unutrašnju kontrolu vodi još nekoliko postupaka zbog različitih zloupotreba koje je počinio dok je bio u službi u MUP-u - naveo je Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Svetozar Vujačić je istakao da poligraf nije dokazno sredstvo, ali je osnovana indicija da li je neko kriv ili nije kriv.

Moja advokatska praksa, duga 38 godina pokazuje da svi moji branjenici koji su odbili poligraf ili su se branili ćuatnjem bili su krivi. To je moje iskustvo. Kada govorimo o Hrkalovićki i Vuletiću mislim da su priče da imaju zdravstvene probleme izgovor da se izbegne poligraf, kao i Kokeza kome je tako savetovano

Kako kaže, on bi smatrao da nisu prošli poligraf.

#Goran Papić

#Mladen Mijatović

#Svetozar Vujačić