AKTUELNO

Crnogorska policija uhapsila državljane Srbije zbog sumnje da su pripremali likvidaciju najbližeg saradnika Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana

Nekoliko državljana Srbije i Crne Gore koji se navodno dovode u vezu sa kavačkim klanom i Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, uhapšeno je zbog sumnje da su u naselju Zagorič u Podgorici planirali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog klana Milića Minje Šakovića.

Imena četvoro osumnjičenih, kao i petog, za kojim je raspisana poternica, nisu saopštena jer je istraga o svim osobama koje su umešane u pripremu likvidacije i dalje u toku.

Kako prenose crnogorski mediji, oni su uhapšeni u blizini kuće Šakovića, koji je inače jedan od najbližih saradnika vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, a kod njih je pronađena i snajperska puška. Navodno, bili su maskirani u građevinske radnike.

Pratili grupu

- Policijski inspektori nekoliko dana su pratili tu grupu pošto je stigla operativna informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana - navode crnogorske Vijesti.

Policajci su, kako navode, primetili kombi koji je nedaleko od kuće žrtve bio parkiran danima, što im je odmah bilo sumnjivo. Kada su ga pretresli, ustanovili su da ga koriste pripadnici kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo.

Sumnjiva krađa

Lažni kupci mu oteli blindirani "audi"

Milić Minja Šaković, kako su preneli crnogorski mediji, u decembru je ostao bez blindiranog "audija A8", koji je pokušao da proda. Navodno, njegova sestra, na koju se automobil vodio, policiji je prijavila da su automobil pokušali da prodaju dvojici muškaraca sa Kosova koje je njegovom bratu poslao M. R. iz Kraljeva, koji dugo godina živi u Baru i blizak je škaljarskom klanu. Međutim, lažni kupci su tražili da probaju automobil i kao garanciju ostavili su falsifikovani makedonski pasoš. Kako su preneli crnogorski mediji, Šaković je prijavio krađu jer sumnja da bi automobil mogli da koriste za izvršenje krivičnih dela.

Crnogorski mediji su naveli i da su "građevinci" svoju metu nadzirali i sa nedovršene zgrade koja se nalazi na oko 100 metara od Šakovićeve kuće. Tokom istrage utvrđeno je da su iznajmili i stan u blizini, u kom je navodno policija pronašla oružje, ali i kriptovane mobilne telefone.

- Uviđajem na licu mesta utvrđeno je da je između pozicije na kojoj je taj stan i terase Šakovićeve kuće brisani prostor, što znači da bi na terasi bio laka meta - objašnjavaju sagovornici crnogorskog Dana.

Ranjen 2017. godine

Skriveni snajper koji je pronađen poslat je na veštačenje, a na njemu su navodno pronađeni i tragovi koji potvrđuju da su osumnjičeni bili sa njim u kontaktu.

Milić Šaković, podsetimo, važi za šefa podgoričkog ogranka škaljarskog klana. On je početkom 2017. godine preživeo napad, u kom je ranjen, ali je tada ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja