AKTUELNO

Majka je ušla u kuću i zamolila je sina da zatvori ulazna vrata za njima. Kada je dete to htelo da učini jedan rotvajler je skočio na dečaka, a zatim i drugi. Majka je dotrčala i kao lavica se borila da spasi dete iz čeljusti dva rotvajlera, međutim, to je bilo nemoguće...

Ovim rečima za medije opisuje izvor stravičnu tragediju, koja se dogodila u utorak uveče u porodičnoj kući u Senti kada su pomahnitali psi nasmrt izujedali četvorogodišnjeg D. B.

D. B. je od stravičnih povreda, koje su mu nanela dva rotvajlera na pragu kuće u kojoj je živeo sam sa majkom, preminuo na putu do bolnice.

Nezapamćena tragedija dogodila se u utorak uveče, na dan kada je dečak napunio četiri godine zbog čega je majka Martina B. naručila picu za večeru.

Foto: Pixabay.com

Kako mediji saznaju, dostavljač pice je predao majci picu, a njihovi vlasnički psi, dva rotvajlera i jedan doberman su bili u dvorištu. Iako imaju svoj boks šetali su dvorištem pošto nikada pre nisu bili agresivni, niti na bilo koji način "kretali na dete".

Sve je bilo prestrašno, dete je zadobilo izuzetno teške povrede po telu, ali je i majka povređena - kaže sagovornik i dodaje da je dečak trebalo da bude prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, međutim, izdahnuo je na putu do bolnice.

Samohrana majka nastradalog dečaka se zbog zadobijenih povreda u pokušaju da odbrani dete nalazi u Novom Sadu na lečenju. Uviđaj na licu mesta izvršili su policija i Više javno tužilaštvo u Subotici, dok predmet o ovom strašnom događaju vodi zamenik višeg tužioca Branislav Rankov. Prema nalogu VJT psi će biti eutanazirani, dok je telo dečaka na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Komšije u suzama, šok zbog nezapamćene tragedije!

U Senti vlada ogromna tuga i neverica. Komšije u Vozarskoj ulici na samoj periferiji ne mogu da veruju da su psi usmrtili dečaka. "Nismo ništa čuli sinoć, ali smo jutros pročitali u medijima i videli smo policiju i mnogo automobila u našoj ulici. Martina je dobra žena, a mali D. je bio presladak dečak. Koliko znam imala je ženku i mužjaka rotvajlera i jednog doberbama, nikada sa njima nije bilo problema. Ne mogu da zamislim kako joj je, pitam se da li će uspeti psihički sve ovo preživi, a kako čujem ni njene povrede nisu bezazlene." – rekla je komšinica u Vozarskoj ulici kroz suze.

Foto: Printscreen YouTube/ Vecernje novosti

I drugi meštani i komšije zaplakali su kada su čuli da dečak nije preživeo napad razjarenih pasa.

Majka radi u jednoj fabrici. U kući su živeli samo ona i sin. Ovo je strašno, ovo je prestrašno. Siroto dete, bože, šta će sada jadna žena - kažu komšije.

Psi odvedeni

Tokom prepodneva u sredu u pratnji policije pred kuću u Vozarskoj 5 stigli su radnici Zoohigijene JP Kikinda i u specijalizovanom vozilu odveli su pse. Nakon toga policija je zapečatila kapiju iza koje se dogodila nezapamćena tragedija.

U napadu na dečaka D. B. učestvovali su samo rotvajleri, ali su iz dvorišta i boksova komunalni radnici odveli i dobermana. Nezvanično saznajemo da je majka imala ženku i mužjaka rotvajlera i da je ranije prodavala njihove štence.

Jedan dečji život je ugašen u trenu na užasno bolan način i to je najstrašnije – zaključuje jedan Senćanin.