AKTUELNO

Goran Stavrić, nekadašnji član grupe Marinka Magde ubijen je 6. jula 2014 godine, u Limi (Peru).

Stavrić je sedeo sa prijateljem u punom „Mekdonaldsu“, dok su ga ubice posmatrale iz automobila parkiranog u blizini.

Kada je krenuo iz restorana, Bolivijci su istrčali iz svog vozila i zapucali pred brojnim svedocima.

Stavrić je pao na trotoar, ali su oni nastavili da pucaju, kako bi bili sigurni da napad neće preživeti. Posle izvršenog zločina, ubice su pobegle u nepoznatom pravcu.

Policija je ubrzo pronašla njihov automobil i privela dva državljanina Bolivije.

Kao motiv ubistva navodi se dug od 200.000 dolara, kada je jedna pošiljka za koju je bio zadužen otkrivena i zaplenjena. Kolumbijski bosovi, prema pisanja lokalnih medija, nikada ne oraštaju greške, i kažnjavaju ih isključivo smrću.

Egzekutori su mesecima planirali zločin, a Stavrić je bio pod neprekidnom prismotrom. Obilazili su zgradu u kojoj je stanovao, lokale koje je posećivao, čekajući pogodan trenutak za likvidaciju.

Goran Stavrić je još početkom devedesetih postao poznat policiji zbog brojnih krađa i razbojništava. Uhapšen je 1993. godine kao član kriminalne grupe ozloglašenog serijskog ubice Marinka Magde (51).

Posle izlaska iz zatvora 2003. godine, ubrzo je na četiri godine osuđen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu sa grupom Zorana Raškovića Serdara. Iz zatvora je pobegao i pretpostavlja se da je tada uspeo da se dokopa Brazila.

Goran Stavrić rođen je u Belgiji, a kao mladić se vratio u Srbiju gde je počeo da radi za grupu serijskog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj proveo je 13 godina, dok je iz zatvora u Srbiji pobegao 2007. godine. Krio se najpre u Brazilu, a poslednje godine proveo je u Peruu.

Stavrićeve komšije iz predgrađa Mariflores kažu da nisu znali da se bavio švercom droge, ali da su primetili da živi na visokoj nozi. Stavrić je u Peruu živeo s lažnim dokumentima predstavljajući se kao peruanski privrednik Nikola Antonio Bonavija.

Peruanski mediji su preneli da se ubistvo dogodilo ispred restorana “MekDonalds” u predgrađu Mari – flores, koji se nalazi u Limi, prestonici Perua.

Policija je ustanovila da se radi o Goranu Stavriću (41), za kojim je raspisana interpolova poternica još 2011. Brazilske vlasti optužuju ga za brojne pljačke, trgovinu drogom i oružjem. Policija sumnja da iza zločina stoje kolumbijski bosovi, kojima je ubijeni dugovao novac.

#Goran Stavrić