AKTUELNO

Dok ne vidimo njegovo telo, dok ne vidimo da je mrtav nećemo pričati o njihovom odnosu... Nas niko nije zvao, niko nam ništa nije rekao vezano za njega... - rekao je za "Blic" otac Sare Asanović (27) koju je pre tri dana na benzinskoj stanici u Vranju brutalno ubio Marjan Stamenković (47). Stanković je nakon zločina pobegao, pa izvršio samoubistvo.

Otac izrešetane Sare, kaže da je u medijima video da je Stamenković izvršio samoubistvo, ali da porodicu iz policije niko o tome nije obavestio.

- Ako me ne zovu ja ću sam da odem u policiju. Samo želimo da vidimo njegovo telo, da znamo da je pravda zadovoljena i da je ubica naše ćerke mrtav - kaže on.

Tražio vodu, pa pucao sebi u glavu

Nakon ubistva Stamenković je dva dana bio u bekstvu dok je policija tragala za njim. Lociran je u šupi porodične kuće u kojoj se krio. Policija ga je okružila i sa njim pregovarala oko pola sata. U jednom trenutku Stamenković je zatražio čašu vode "da ne ode žedan na onaj svet", a onda je pucao sebi u glavu.

Sedeli su zajedno pre nego što je ubio

Šta je bio motiv svirepog ubistva Sare za sada nije poznato, ali njih dvoje su sedeli za istim stolom u kafiću na benzinskoj pumpi. Kako su ispričali svedoci, sa njima je bio još jedan muškarac.Kako se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, Marjan je u jednom trenutku samo ustao i pucao u Saru! Izrešetao ju je sa šest hitaca.

Nezvanično se pretpostavlja da je povod ubistva ljubomora i da su Marjan i Sara biti u emotivnom odnosu, međutim ova informacija još nije potvrđena.

Meštani Vranja kažu da je Sara ranije već bila udata.

- Sara je bila udata pa se razvela. Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada - pričaju meštani.Sara Asanović je, prema rečima meštana i poznanika, bila je izrazito lepa devojka.

- Bavila se manekenstvom, učestvovala je i na manifestaciji Karanfil devojče u Vranjskoj Banji, bila svojevremeno i mis šarma za jug Srbije. Potiče iz dobre porodice. Otac je zaposlen u lokalnom preduzeću, majka radi po kućama za dnevnicu. Skromni ljudi, fini, ovo je šok za sve - pričaju naši sagovornici i dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.

Već robijao zbog ubistva

Nažalost, Sara nije bila jedina žrtva Stamenkovića. 1998. udavio je jednu ženu i za to ubistvo robijao je 10 godina.

Nakon odslužene kazne, pokušao je da ubije još jednu žensku osobu, napavši je nožem.Za to delo osuđen je na zatvrosku kaznu u trajanju od 10 godina, ali je amnestiran i kazna mu je smanjena za godinu dana.Pored najtežih, on je imao i neka lakša krivična dela, poput krađa, zbog kojih jeslužio kaznu.Na slobodi je bio tek nešto više od mesec dana pre nego što je počinio drugo ubistvo i oduzeo sebi život.

#Ubistvo