AKTUELNO

Samoubistvo nije opcija u slučaju Jovanovog stradanja. Policija će utvrditi da li je ubistvo ili nesrećne okolnosti – rekla je dizajnerka Nevena Kragić, koleginica i prijateljica Jovanove majke Milice Cvetković.

Jovanova porodica ističe i da treba ispitati ko je nakratko upalio mladićev telefon u osam ujutru, dan nakon njegovog nestanka.

– Ne isključuje se apsolutno nijedna mogućnost kako je mladić stradao, pa ni da je ubijen. Naložena je obdukcija, kao i toksikološka analiza, tako da ćemo nakon toga raspolagati s više činjenica. Istovremeno, policija traži snimke nadzornih kamera u blizini zgrade, ali i s drugih lokacija – rekao je Borislav Radonjić, portparol Višeg tužilaštva.

Prve informacije su glasile da je telo nađeno u šipražju ispred napuštene zgrade, ali se saznaje da je on ipak nastradao u unutrašnjosti zgrade, gde ga je našao jedan Nišlija.

– Najverovatnije je sa visine propao kroz otvor za lift. Pored tela su, navodno, pronađen telefon i novčanik, u kojem je bilo nešto novca, tako da pljačka sigurno nije bila motiv – rekla je žena iz susedne zgrade.

Majka Milica se juče na Fejsbuku oglasila potresnom porukom:

Ja imam samo jednu molbu, u ime mog Jovana. Učinite danas neko dobro delo, bilo koje. Nahranite nekog gladnog, udomite psa ili macu sa ulice. Donirajte SMS za bolesnu decu. Pomozite nekom starijem da pređe ulicu. Ako vidite da u redu na kasi nekome zafali para, doplatite mu. Zasadite drvo, recite mami da je volite. Zagrlite vaše dete jako, najjače, bilo šta. Za mog Jovana, za njegovu čistu dušu, za njegov večiti osmeh.

U toku potrage za Jovanom njegova majka je istakla da ne veruje da je Jovan otet zbog novca.

– Mi smo umetnička porodica i više naginjemo ka siromaštvu, tako da novac ne može biti motiv – rekla je Cvetkovićeva.

#Jovan Veselinović

#Smrt