AKTUELNO

Kristina K. (20), radnica benzinske pumpe koju je u Velikom Mokrom Lugu teško ranio za sada nepoznati pljačkaš i dalje je u kritičnom stanju i lekari joj se bore za život.

Kristina Kaplanović (20) iz Nove Varoši teško je ranjena na benzinskoj pumpi u velikom Mokrom Lugu kada joj je razbojnik pucao u glavu. Teško ranjena radnica je prebačena u Urgentini centar i lekari se bore za njen život dok policija traga za pljačkašem.

Napad se dogodio u četvrtak oko 23 sata kada je lopov upao na pumpu na kojoj se nalazila Kristina.

- Razbojnik im je zatražio novac. Radnici su obučeni da u tim situacijama ne pružaju otpor i nameravali su da mu daju. U kasi je u tom trenutku bilo 10.000 dinara. Ali, neoprezni napadač je odjednom počeo da udara rukom u rame radnike i počeo da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke – objašnjava sagovornik upoznat u istragu.

Kaplanovićeva je pala na pod a kolege su pozvale hitnu pomoć.

Kako pišu beogradski mediji, Kristina je iz Nove Varoši pre šest meseci došla u Beograd kako bi studirala.

- Stanovala ke kod tetke u prigradskom naselju blizu pumpe. Spremala se za upis na fakultet, jer je prethodno pauzirala jednu godinu – priča sagovornik.

Htela je na fakultet

U rodnom selu povređene devojke meštani su u šoku. Okupljaju se u kući Kaplanovića kako bi utešili porodicu i pružili im podršku u ovim teškim trenucima.

- Završila je Tehničku školu prošle godine kao odlična učenica. Planirala je da upiše fakultet sada u junu, maštala je i sanjala o tome, zato je i otišla u Beograd – ispričao je porodični prijatelj.

#Benzinska pumpa

#Devojka

#Pucnjava

#Ranjavanje

'