AKTUELNO

Istraga ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića mogla bi da bude privedena kraju zahvaljujući činjenici da su se iza rešetaka našli članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema pisanju medija, neki od uhapšenih i osumnjičenih pripadnika Belivukove grupe spremni su da za povlašćeni status ispričaju sve i oko ovog zločina.

Ognjanovićevo smaknuće uznemirilo je javnost, jer je ubijen pred sinom, takođe advokatom, i to u rano popodne 28. jula 2018. godine na pragu svog doma u Novom Beogradu.

- Ima tu jedna interesantna veza između Belivuka, Miljkovića i ljudi za koje se sumnja da su učestvovali u organizaciji i logistici Ognjanovićevog ubistva - navodi izvor.

Neki od visokopozicioniranih članova sada uhapšene grupe, čije su prave vođe zapravo čelnici "kavačkog klana", spremni su da o tome pričaju. Tužilaštvo će u narednom periodu imati pune ruke posla. I ovaj slučaj je u nadležnosti tužioca za organizovani kriminal.

Inače, istraga oko krvavih poslova organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića proteklih dana došla je do važnih dokaza i materijalnih tragova. Oni su, za sada, osumnjičeni za tri likvidacije, otmice, iznude i trgovinu narkoticima. Ključna saznanja u ovoj fazi postupka pružili su osumnjičeni, koji pokušavaju da se domognu povlastice u vidu statusa okrivljenog saradnika.

Zato su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) pripadnici kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije, nastavili sa specijalnim istražnim metodama kako bi došlo do proširenja istrage za još neka ubistva. Njima se na teret stavlja, za sada, otmica i likvidacija Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića.

#Miša Ognjanović