AKTUELNO

Lider LDP-a Čedomir Jovanović i član Predsedništva SNS Vladimir Orlić saglasili su se da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude u zajedničkom intresu i vlasti i opozicije, kao i da ovo pitanje ne treba da bude za političke ukuse i za stranke koje će na osnovu onogo što vole i ne vole da se preko ovog slučaja obračunavaju, ali da toga ima.

- Pokazali smo da danas imamo sistem koji može da reguje. Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su pokazali da možemo da budemo organizovani i da obezbedimo Srbiji ono što je potrebno – da imamo respiratore kad ih nema niko, da izgradimo bolnice… - istakao je Orlić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Činjenica je je država u stanju da se obračuna sa ovako opasnom i organizovanom grupom. To je odličan dokaz da mi imamo državu i da ovde ne može da radi ko šta hoće – naglašava on podsetivši da su mnogi govorili da država ne sme da "krene" na kriminalnu grupu Velje Nevolje.

Kako kaže, da bi država uhapsila članove te grupe i njenog vođu bili su potrebni dokazi koje je policija uspešno prikupila.

- Sada je sve na sudstvu i da oni dobiju odgovarajuću kaznu - rekao je Orlić.

Orlić je istakao da je time potpuno jasno da se ta kriminalna grupa samo krila iza navijačke grupe.

Kako je ispričao, policija je ušla u ''štekove'' te grupe i u gotovo svakom probašla drogu, oružje, ali i snajpere.

- Snajperska puška ne služi za obračun između navijača, već da se nekome presudi - ocenjuje je Orlić.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da budućnost naše dece i dece naše dece mora biti sigurnija i bolja i da zbog onoga što je urađeno to svakako i jeste.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da je naša stvarnost mirnija i sigurnija – istakao je on i dodao da sudovi treba rade svoj deo posla ali da tu nema mesta za stranačku politiku.

Jovanović je dodao borba protiv organizovanog kriminala mora da bude u zajedničkom intresu i vlasti i opozicije.

#Vladimir Orlić

#Čedomir Jovanović