AKTUELNO

Saslušanje nevenčane supruge šefa škaljarskog klana Jovice Vukotića, koju je naložio Apelacioni sud, nakon što je vratio optužnicu kojom se četvorica muškaraca terete da su cijanidom planirali da u zatvoru likvidiraju vođu škaljaraca odloženo je, jer "niko ne zna gde je".

Apelacioni sud vratio je na dopunu optužnicu kojom su se Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović, kao i Nikola Jovanović teretili da su pripremali ubistvo Kotoranina Jovice Vukotića trovanjem u decembru 2019. godine, dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Sud je, dopunom, tražio da se ponovo sasluša nevenčana supruga Vukotića, koja je prijavila da su je muškarci, prerušeni u policijske uniforme presreli dok mu je išla u posetu, misleći da mu kao i obično donosi ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Kako je prilikom prijave ispričala, ona je tada imala samo garderobu za Vukotića, a nakon što su joj zatražili da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, to joj je bilo sumnjivo, pa je odmah prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Međutim, prošle nedelje, kada je bilo predviđeno njeno novo saslušanje ova žena se nije pojavila pred tužiocem, a kako saznajemo, Vukotićev punomoćnik izjavio je da sa njom nisu u kontaktu i da ne zna da li će i kada doći pred tužioca.

Prema pisanju medija, Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom, Nemanji Milutinovićem kao i Nikoli Jovanoviću na teret se stavljaju i krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Drakula se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

#Jovica Vukotić