AKTUELNO

Dr. Aleksandar Milošević kaže da je čak moguća i poboljšana erekcija.

"Mika može da ima seksualnu želju Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik škole „Stvar srca”, osumnjičen za napastvovanje učenica, može da ima seksualnu želju iako mu je odstranjena prostata" - kaže dr. Aleksandar Milošević, urolog i seksolog.

On objašnjava da Aleksić može ima normalan seksualni odnos i pojačanu erekciju ukoliko je operisao dobroćudni tumor.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pink,rs/S. Kuvekalović

Obično me pacijenti pitaju: „Mogu li posle operacije da imam seks”, a kada im odgovorim da mogu, oni kažu: „Super, pre toga nisam imao”. Obična operacija može da mu pojača seksualnu funkciju. Ali, ako je reč o malignom tumoru i ako je primao hormonske terapije, one mogu da oštete seksualnu funkciju. Ali seksualno zlostavljanje ne mora da znači i penetraciju, pa je moguća obljuba na drugi način – ističe dr Milošević, koji je ujedno i sudski veštak, komentarišući izjavu Aleksićevog advokata da njegov klijent nije mogao biti silovatelj jer mu je pre nekoliko godina morala da bude odstranjena prostata.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printscreen YouTube/StudioB

S druge strane, beogradski advokat Neven Adam objasnio je da za silovanje nije neophodno da dođe do polnog odnosa.

Ukoliko neka osoba ima zdravstveni problem i postoji medicinska dokumentacija da je polno nesposobna, onda će sudski veštak ili komisija veštaka to utvrditi zdravstvenim pregledom – kaže advokat Adam.