AKTUELNO

Marko Miljković koji je danas pre podne priveden na beogradskom aerodromu zajedno sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja nije prvi put da je dospeo u javnost zajedno sa njim. Oni su u posle saslušanja pušteni večeras na slobodu.

Inače Miljković je zajedno sa Belivukom bio optužen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, inače Miljkovićevog kuma. Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine u sačekuši u blizini stana u kojem je živeo u Ulici 27. marta u Beogradu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Napadač je u ispalio deset hitaca iz škorpiona u Miloševića dok je pokušavao da pobegne. Ubica ga je na tramvajskim šinama, gde je i pronađeno telo, sustigao i ispalio mu još šest metaka u glavu! Trojica optuženih terete se za pomaganje, dok je izvršilac zločina nepoznat.

I Miljković i Belivuk su 2018. oslobođen krivice za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića. Žena ubijenog karatiste, Violeta Milošević, ranije je izjavila da je Miljković nagovarao Miloševića na osvetu.

Miljković nam je venčani kum. Kada je Vlastimir pretučen ispred jednog splava, Miljković ga je nagovarao da se osveti. Nudio je da mu nabavi oružje, eksploziv i automobil - rekla je Miloševićeva i dodala da je Miljković to izjavio pred njom dok su sedeli u restoranu.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Sramota je ubiti kuma - izrevoltirano je na to rekla tada Miloševićeva, aludirajući na optuženog Miljkovića.