AKTUELNO

U Višem tužilaštvu u Beogradu juče su iskaze dale dve devojke koje su bile učenice Miroslava Aleksića, a danas bi trebalo da budu pozvani prvi svedoci.

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv reditelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog sumnje da je osam puta silovao i izvršio sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica njegove škole, juče su saslušane još dve oštećene.

Kako Kurir saznaje, danas bi trebalo da budu saslušani i prvi svedoci, koji imaju određena saznanja o navodnom seksualnom zlostavljanju u školi glume i koje su oštećene devojke pominjale u svojim iskazima.

Psihijatrijsko veštačenje

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pixabay

- Zaključno sa dve devojke koje su juče dale iskaze, a koje ne žele da se eksponiraju javno, saslušano je pet devojaka. Danas kreće saslušanje svedoka, a šesta devojka koja je prijavila Aleksića biće saslušana naknadno, posle neuropsihijatrijskog veštačenja koje će biti urađeno, pošto je još uvek maloletna - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, oštećene devojke su ostale pri optužbama koje su iznele u policiji kada su svog nekadašnjeg učitelja optužile za seksualno zlostavljanje.

- Svedočenje ove dve devojke trajalo je kraće nego saslušanje glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić. Ono što su one doživele u školi glume Miroslava Aleksića daleko je bilo manje strašno od onoga o čemu su prethodno svedočile dve mlade glumice - dodaje naš sagovornik.

Njih dve, kako dodaje, javile su se policiji nakon što su čule apel Milene i Ive. - Ispričale su da su osećale obavezu da se posle izlaska Milene Radulović u javnost odazovu apelu policije i ispričaju ono što se njima dešavalo u prestižnoj školi - objašnjava on.

Foto: Pink.rs, PrintscreenYouTube

Određen mu pritvor

Podsetimo, poznati učitelj glume, kroz čiji su školu prošli mnogi srpski glumci, uhapšen je 17. januara i od tada je u pritvoru. Na saslušanju u Višem tužilaštvu, kako je Kurir pisao, on je kratko izneo odbranu u kojoj je negirao izvršenje krivičnog dela, ali nije odgovarao na pitanja, niti se detaljno branio od pojedinačnih optužbi koje su devojke iznele protiv njega.

#Mika Aleksić