AKTUELNO

Škola glume Miroslava Mike Aleksića koji je, prema optužbama, silovao i seksualno zlostavljao učenice neće raditi do daljnjeg, to je roditeljima saopštila njegova supruga Biljana Mašić, koja je polaznicima, u međuvremenu, držala časove.

Nezvanično, inspekcija je pronašla određene nepravilnosti u radu škole, a nije isključeno ni to da je isključivi razlog za zatvaranje upravo seksualni skandal.

U školi Mike Aleksića ekipa TV Pink nije zatekla nikoga, a kako smo nezvanično saznali, škola je juče popodne i zatvorena, što je roditeljima saopštila Biljana Mašić na kratkom sastanku od 10 minuta. Ekipa naše televizije nije uspela da dobije potvrdu ove informacije jer, nakon sastanka, ni ona, ni roditelji, nisu želeli da daju izjave za medije.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pixabay

Biljana Mašić inače je profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti koja je, nakon što je Mika Aleksić uhapšen, nastavila da drži časove deci.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, PrintscreenYouTube/Kurir TV

Šta je tačan razlog za zatvaranje ove škole za sada nije poznato, ali ono što smo nezvanično saznali jeste da je inspekcija pronašla određene nepravilnosti u radu. Ova škola registrovana je kao „društvo sa ograničenom odgovornošću“, odnosno kao produkcijska kuća, a ne kao škola glume, te nije potpadala pod prosvetni sistem.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

I dok se vrata škole zaključavaju, nastavljaju se saslušanja u Višem javnom tužilaštvu. Dosad su saslušane glumice Milena Radulović i Iva Iličić, a narednih dana nastaviće se saslušanja i ostalih oštećenih. Za to vreme Mika Aleksić nalazi se u pritvoru.

#Miroslav Mika Aleksic

#škola