AKTUELNO

Ronioci Žandarmerije locirali su na reci Lim u mestu Bistrica automobil kojim je juče ujutro Z. Ž. (53) iz Prijepolja sleteo u reku, saznaje "Blic".

Potraga za nesrećnim Prijepoljcem u koju je uključeni žandarmi počela je oko 8.30, a već sat kasnije uz pomoć sonara kojim je iz čamca pretraživano dno automobil je lociran. "Reno" je pronađen dvadesetak metara od Džurovskog mosta, mesta na kome je Z. Ž. sleteo u reku, i nalazi se na 20 metara dubine.

Foto: RINA

Trenutno se razmatra kada otpočeti akciju izvlačenja Z. Ž. premda se o tome pita i reka. Uslovi za ronjenje su teški, jer je Lim i dalje veliki, mutan, ali nešto mirniji nego juče. Dno na koje je automobil potonuo je muljevito, a Lim je upravo na toku kroz Bistricu najdublji.

Foto: RINA

Dolazeći iz prava Prijepolja ka Novoj Varoši Z. Ž. je juče oko 8.40, izlazeći iz jedne krivine, kako su očevici pričali prilično velikom brzinom, prešao u levu kolovoznu traku a onda preko nje kod Džurovskog mosta slteo u reku. Matica je nekih pola minuta nosila vozila ka sredini gde je ga je voda progutala.

Uzroci nesreće su nepoznati, a utvrđeno je da je Z. Ž. nekoliko minuta ranije stajao na proširenju par stotina metara dalje od mesta gde je sleteo u reku.

Video: tanjug/rina

#Automobil

#Lim

#Reka