AKTUELNO

Sumnja se da je Veljko Belivuk u Crnoj Gori bio kod Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, i da je tokom svog boravka imao zaštitu njegovih ljudi.

Naređenje za likvidaciju Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja, vođe navijača jedne Partizanove frakcije, navodno je stiglo iz vrha škaljarskog klana, prenela je crnogorska Pobjeda, a među uhapšenima zbog sumnje da su pripremali ovo ubistvo je nekoliko državljana Srbije i troje državljana Crne Gore.

Kako prenose tamošnji mediji, Tivat je bio pod opsadom u petak ujutru, kada su uhapšeni osumnjičeni za pripremanje ubistva Velje Nevolje, koji je navodno blizak kavačkom klanu i koji je u Crnoj Gori viđen u društvu Radoja Zvicera, navodnog vođe tog klana.

Foto: Foto/STRANA.UA

- Uhapšeni su navodno nakon saznanja da je Belivuk 17. januara došao u Crnu Goru otpočeli akciju praćenja i planirano je njegovo ubistvo. Po sletanju u Tivat, Belivuka i njegovog prijatelja Marka Miljkovića čekali su pripadnici kavačkog klana. Bili su pod njihovom zaštitom i vozili su se u blindiranim automobilima - prenosi Pobjeda.

"Jedina prilika da suparnici ubiju Belivuka bila je u trenutku kada napušta Crnu Goru. Zato su odlučili da egzekuciju izvrše upravo na aerodromu. Među uhapšenima za pripremanje likvidacije je i radnik obezbeđenja tivatskog aerodroma D. K. Sumnja se da je on saučesnicima pružao logistiku.

Međutim, osim uhapšenih za pokušaj ubistva, Belivuka su u Crnoj Gori pratile i tajne službe, pa je tako njegovo ubistvo sprečeno.

- Sumnja se da je likvidaciju naručio vrh škaljarskog klana. Uhapšeni su koristili više štek-stanova i u njima su pronađeni značajni dokazi - kaže izvor Pobjede i dodaje da su, osim D. K., lisice stavljene i R. S., koji je poznat policiji još od 2014, kada je sa saradnicima opljačkao banku i oteo 100.000 evra, kao i M. J.

Kako tvrde izvori iz crnogorskih službi bezbednosti za tamošnje medije, Belivuk i njegov prijatelj Marko Miljković iz Beograda bili su pod konstantnom pratnjom otkad su stupili na tlo Crne Gore 19. januara.

- Njih dvojica su se tog dana u Kotoru našli sa Zvicerom i krenuli su autom ka njegovoj kući kad ih je zaustavila policija. Posle kraćeg informativnog razgovora su pušteni, ali su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i dalje pratili njihovo kretanje i komunikaciju. Na taj način se i saznalo da Belivuka prate i pripadnici suparničkog "škaljarskog klana", koji je pripremao Veljino ubistvo - preneli su crnogorski portali.

Brzom reakcijom, bezbednosne službe su otkrile i ko su osobe koje su pripremale likvidaciju i oni su uhapšeni u blizini tivatskog aerodroma, baš u trenutku dok je Belivuk išao tamo na let za Beograd.

#Likvidacija

#Radoje Zvicer