AKTUELNO

U Budvi je tokom dana uhapšen Lazar Ilić (24) iz Kraljeva zbog sumnje da je u Beogradu, u oktobru, u garaži TC Ušće, ubio Aleksandra Šarca (35) člana kriminalne grupe “Pink Panter”.

Kako saznajemo, crnogorska policija uhapsila ga je u Budvi sa lažnim dokumentima i to u momentu dok je pripremao još jednu likvidaciju, bezbednosno interesantne osobe.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Tanjug Video

Podsetimo, napadač je u Šarca pucao iz pištolja na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra gde su ga forenzičari kasnije pronašli. Na njemu su izbrušeni serijski brojevi, ali su pronadjeni bioloski tragovi napadaca.

Foto: Pink.rs, MUP Srbije, Tanjug

Foto: Kurir.rs/ANA PAUNKOVIĆ

Otac Lazara Ilića prijavio je nestanak svog sina, nekoliko dana pre nego što je on pucao u Šarca. Operativni podaci ukazuju da je u cilju skretanja toka istrage, osumnjičeni namerno nestao iz javnosti nekoliko dana pre egzekucije u garaži tržnog centra. Nije poznato da li je to uradio samoinicijativno ili je u pitanju širi plan organizatora ubistva.

Foto: Vimeo printscreen

Tokom hapšenja Lazara Ilića, za kojim je Srbija raspisala poternicu, Budva je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad. Dosije Ilića je pun krivičnih dela, kao sto su teške krađe, razbojništva, nelegalno držanje oružja, tuče, obijanje trafika i automobila. Kao maloletnik Ilić je čoveka izbo nožem.

Autor: M. Mijatović