AKTUELNO

Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru, optuženima za ubistvo Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo 5. januara 2019. godine, trebalo je danas da se održi pred Višim sudom u Beogradu, ali je odloženo zbog bolesti sudije.

Novi termin suđenja zakazan je za 8. februar, a Alen Cigler nije ni doveden iz pritvora.

Deru se sudi u odstustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde mu se sudi za ubistvo mađarskog biznismena u septembru 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Na suđenju je Cigler trebalo da iznese svoju odbranu uživo pred sudom, jer se on nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv.

Foto: Instagram.com/Printscreen

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj. Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana pogođen u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu. Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi.

#Suđenje

#Čaba Der