AKTUELNO

"Nadamo se da će dobiti doživotnu kaznu zatvora. Posle onih svojih zlodela koja je učinio, normalno je da tako nešto i bude. Ko bi voleo da on dobije priliku da jednom opet bude na slobodi - niko. Prvenstveno mi, a potom i svi drugi, znate i sami šta je i kako je bilo“.

Ovim rečima Aleksandra K., majka dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola, koju je pre godinu dana oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović (47) iz Malče izrazila je očekivanja pred današnje sudsko ročište na kojem će biti saopštena presuda manijaku koji je poznat pod zloglasnim nadimkom „Malčanski berberin“ zbog bolesne opsesije da šiša svoje žrtve.

Foto: Printscreen YouTube/Vecernje Novosti, Pink.rs

Aleksandra ističe da sa nestrpljenjem čekaju presudu Višeg suda u Nišu, navodeći opet da bi svaka kazna osim doživotne robije, bila rizik da se slična situacija ponovi.

Video: MUP Republike Srbije

- Svaka druga kazna bi ostavljala mogućnost da se ovako nešto opet ponovi, dali bi mu mogućnost da on može opet da učini nešto nažao nekom detetu. Teško je bilo svih ovih meseci gledati ga u sudnici i proživljavati ponovo sve te teške trenutke. Ćerka je sada dobro, hvala Bogu. Malo smo samo svi nervozni, očekujemo da vidimo kakva će biti presuda - kaže Aleksandra.

Ona će izricanju presude prisustvovati sa suprugom Robertom, dok devojčica neće biti prisutna.

Foto: Printscreen YouTube/Vecernje novosti

Presuda na dan kada je uhapšen

Presuda Jovanoviću biće izrečena na dan kada je tačno pre godinu dana, 5. januara 2020. godine, uhapšen na groblju u Malči posle 17 dana najveće potere na ovim prostorima u kojima je učestvovalo oko 800 policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca.

Foto: TV Pink Printscreen

Jovanović devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova, presrevši je na putu do škole. Prevejani manijak, koji je zbog otmica, silovanja i krađa u zatvoru proveo više od 22 godine života, na prevaru je naveo dete da uđe u njegova kola “fijat punto”, koja je prethodne večeri ukrao u Malči. On je devojčici rekao da je novi električar koji radi u njnoj školi i zamolio je da mu pokaže put. Devojčica je ušla u auto, i počela je višednevna drama kakvu Srbija nije videla.

#Malčanski berberin