AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su M.T. (18) iz Zaplanjske Toponice zbog ubistva vršnjaka Nemanje A.

Sumnja se da je M.T. 26. decembra nožem naneo ubodne rane osamnaestogodišnjaku koji je od zadobijenih povreda preminuo saopštila je večeras niška Policijska uprava.

Foto: Facebook.com

U krvavom obračunu dvojice mladića teške telesne povrede opasne po život zadobio je i M.T. pa je uhapšen tek kada mu se zdravstveno stanje poboljšalo.

Ubistvu je prethodila tuča, u kojoj je Nemanja A. povređen zbog čega ga je njegov otac odvezao u doljevački Dom zdravlja.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, Nemanja A. je nagovorio svoju devojku da pozove M.T. da izađe iz kuće. M.T. je sa sobom poneo nož i sukobio se sa Nemanjom A. koji je kod sebe imao isto oružje.

Foto: Informer.rs

Tokom gušanja izboli su jedan drugog, ali je Nemanja A. zadobio ubod u srce koji je bio fatalan. Tokom sukoba, lakše je povređena i Nemanjina četrnaestogodišnja devojka. M.T. je u tuči sa Nemanjom A. tog jutra takođe izboden i zadobio je teške povrede pluća zbog kojih je operisan u Kliničkom centru u Nišu.

Policija je saopštila da je osumnjičenom za ubistvo određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Višem javnom tužilaštvu.