AKTUELNO

Pripadnici policije uhapsili su B.A. (38) iz Smedereva zbog sumnje da je silovao četrnaestogodišnju devojčicu sa čijom je majkom ranije bio u emotivnoj vezi.

Osumnjičeni je navodno namamio devojčicu koja živi u hraniteljskoj porodici uz obećanje da će je povesti kod mame, a onda je silovao.

B.A. bio je inače u vezi sa majkom devojčice, ali su se pre izvesnog vremena razišli, a žena se odselila u Požarevac. Tamo je, navodno, zasnovala novu porodicu. Njena 14-godišnja ćerka ostala je u Smederevu kod hranitelja.

- B.A. je iskoristio priliku što ga je dete poznavalo i ponudio da je povede kod majke u Požarevac da je poseti. Međutim, na putu do Požarevca, u jednoj napuštenoj kući ju je silovao - kaže izvor iz istrage.

Sve se desilo tokom noći između 30. i 31. decembra.

Devojčicu je potom vratio kod hranitelja kojima je preplašeno dete ispričalo kroz kakav je košmar prošlo. Odmah su zajedno otišli u policiju i prijavili silovatelja. Posle kraće potrage policija ga je uhapsila. Navodno se krio u Kostolcu.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Policija se do sada nije oglasila tako da nisu poznati ni detalji ovog stravičnog slučaja, ali ni šta je izjavio osumnjičeni na saslušanju u PU Smederevo.

B.A. danas će biti predat tužiocu koji će ga saslušati, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Očekuje se da pred tužiocem B.A. ispriča šta se kobne noći desilo.

Nakon saslušanja sud će odlučiti o pritvoru.

#Silovanje

#Smederevo

#devojčica