AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su osam pripadnika organizovane kriminalne grupe u spektakularnoj akciji!

Uhapšeni su vođa organizovane kriminalne grupe L.F. (53) iz Bujanovca kao i članovi A.N. (33), M.Ž. (37), N.P. (44) pripadnik Vojske Srbije, M.J.(37), Đ.M. (36), M.P. (31) i M.P.(31).

Foto: MUP

Na teret im se stavlja da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U prethodnom periodu, tokom trajanja akcije, zaplenjeno je ukupno 333 kilograma marihuane, pa su krivičnom prijavom obuhvaćena još tri člana organizovane kriminalne grupe M.G, Ž.V. i policijski službenik J.B, koji se terete za ista krivična dela i oni se nalaze u pritvoru.

Foto: MUP

Osumnjičeni se terete da su, pod organizacijom L. F. transportovali više stotina kilograma marihuane sa teritorije KiM na teritoriju Bujanovca i Niša, gde su je, kako se sumnja, skladištili radi dalje prodaje širom Srbije.

Foto: MUP

Sumnja se da su sa Kosova i Metohije osumnjičeni prebacivali marihuanu koristeći alternativne prelaze do skladišta u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć, kako se sumnja, vojnika i policijskog službenika.

Takođe, policija je kod članova organizovane kriminalne grupe našla nekoliko pištolja prilikom pretresa stanova koje su oni koristili.

Foto: MUP

Akciju su izveli Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Žandarmerijom i policijskim službenicima PU Vranje.

#Droga

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije