AKTUELNO

Tri lica učestvovala su u pljački u kojoj je ukupno odneto tri i po miliona dinara, ali te novčanice su neupotrebljive jer su prilikom pljačke isprskane bojom jer su se nalazile u sigurnosnom koferu koji kada se naglo otvori, isprska novac.

Razbojnicima je ovo jalova pljačka jer oteti novac ne mogu da koriste. Zbog čestih napada na radnike obezbeđenja, novac se sve češće nalazi u koferima koji onemogućavaju pljačkaše da posle razbojništva plen troše. 

Posle otimanja novca aktivira se alarm i elektrosignalima u unutrašnjost kofera ili torbe pušta se boja koja farba novčanice. Upravo zbog toga pljačkaši ne mogu da troše pare, jer su novčanice obojene, a na njima se vidi samo serijski broj.

Foto: Pink.rs

Razbojnici su pobegli jednim vozilom starim obrenovackim putem nakon čega su najverovatnije promenili vozilo za bekstvo. 

Sve se desilo večeras na Čukarici ispred jednog marketa kada se odigrala prava drama. Napadači su presreli vozilo sa novcem, a zatim udarili radnika obezbeđenja drškom pištolja i oteli novac.