AKTUELNO

Nikola Lazetić i ranjeni Crnogorac poznaju se, kako navode mediji, godinama i pre pucnjave sedeli su u istom restoranu.

Radisavu Radoviću (37) iz Nikšića, koji je ranjen ispred jednog restorana na Senjaku, prvi je pritrčao i pokušao da mu pomogne njegov prijatelj, bivši fudbaler Nikola Lazetić.

- Dobri su prijatelji, a osim toga Radović, koji je poznat i po nadimku Mića Crnogorac, od Lazetića je kupio spa-centar. Često su sedeli zajedno i imaju mnogo zajedničkih prijatelja - navodi izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, Lazetić će najverovatnije dobiti poziv za saslušanje, kako bi eventualno pomogao policiji da identifikuje i uhapsi napadača.

Očevidac koji se zatekao na mestu pucnjave u sredu uveče kaže da je Radović sam izašao iz restorana kad se začula pucnjava.

- Nikola je odmah skočio, istrčao napolje i dotrčao do ranjenog prijatelja - dodaje on.

Nepoznati napadač pucao je u pravcu Radovića u trenutku kad je on seo za volan "porše kajena" beogradskih tablica. Radović je zadobio prostrelnu ranu ruke, koja mu je sanirana na VMA.

Kako navodi izvor upućen u istragu Radović je policajcima rekao da ne zna ko je niti zbog čega pucao u njega.

- Proverava se da li je, osim u ove legalne, umešan i u neke nelegalne poslove, kao i da li je pokušaj njegovog ubistva nastavak obračuna crnogorske mafije u Srbiji - navodi isti izvor.

Radović je izbegao likvidaciju i prošle godine, kad je na njega pucano u Belgiji.

S. M.

'