AKTUELNO

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milandina Kovačević zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti na štetu ošt. T. T., te je predložilo da sud okrivljenog oglasi krivim i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, kao i meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom.

- Dana 16.09.2020. godine dežurni zamenik javnog tužioca obavešten je o događaju koji se odigrao istog dana oko 2 časa u Beogradu, u ul. Hercegovačka, u kome je okrivljeni Miladinn Kovačević primenio fizičko nasilje i uputio pretnje oštećenoj T.T., što je kvalifikovano kao krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti i hitno izdalo nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja vezana za navedeni događaj, te da pribavi izjave o događaju od oštećene T. T., od Kovačević i drugih lica koja bi mogla biti očevici događaja, kao i da policija preduzme sve druge radnje na mestu događaja u cilju prikupljanja relevantnih dokaza - saopštilo je tužilaštvo.

Tužilašto podseća da je Miladin Kovačević dana 19.09.2020. godine u prostorijama Prvog OJT u Beogradu saslušan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog dela zlostavljanje i mučenje iz člana i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti , nakon čega je sudiji za prethodni postupak podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana prema okrivljenom, koji predlog je Rešenjem suda odbijen, a okrivljenom je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

- Pre podnošenja optužnog predloga tužilaštvo je sprovelo dokazne radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i okolnosti pod kojima se događaj odigrao, te je saslušalo kao okrivljenog Kovačević Miladina, ispitalo oštećenu T.T. i druge svedoke događaja, pribavilo snimke bezbedonosnih kamera, medicinsku dokumentaciju o telesnim povredama koje je zadobila oštećena, te je odredilo sudsko medicinsko veštačenje u cilju utvrđivanja vrste, težine i mehanizma nastanka telesnih povreda koje je zadobila oštećena u događaju i odredilo komisijsko, psihijatrijsko i psihološko veštačenja u cilju utvrđivanja psihičkog stanja i postojanja stanja ugroženog spokojstva, ugroženog duševnog stanja i straha kod oštećene - saopštlo je Prvo osnovno tužilaštvo.

#Miladin Kovačević