AKTUELNO

Nije nikakva novina da se krijumčari droge dovijaju na razne načine i da ne prezaju ni od čega, pa ni od zloupotrebe poštanskih pošiljaka.

U to su se mnogo puta uverili carinici koji su u pošiljkama pronazili različite narkotike, sakrivene čak i u suvom voću ili dečjim cipelicama.

Nešto slično dogodilo se i 22. decembra prilikom kontrole pošiljaka u novosadskoj pošti, kada su u čak četiri pošiljke pronađeni različiti narkotici, međutim, posebno je interesantan slučaj skrivanja semenki skanka u dečju igračku na baterije.

Naime, u pošiljci prispeloj iz Holandije, adresiranoj na primaoca u mestu Stajićevo, bio je mini fliper. Kada je carinik detaljnije pogledao igračku i otvorio prostor za baterije, u ležištima previđenim za njih pronašao je četiri epruvete sa ukupno 53 semenke različitih vrsta skanka.

Foto: Foto/Uprava carina

U pošiljci iz Holandije namenjenjenoj primaocu u Novom Sadu, umesto prijavljenih delova za računar, pronađena je kesica sa 128 grama bele prašakaste materije, koja je na priručnom testu odreagovala na kokain-krek.

Potom je u pošiljci bez deklarisane sadržine, adresiranoj na primaoca u Novom Sadu, koja je stigla od nepoznatog pošiljaoca iz Nemačke, pronađena kesica biljne materije zelene boje, za koju se na priručnom testu ispostavilo da je marihuana.

Foto: Foto/Uprava carina

Na četvrtoj pošiljci pristigloj iz Holandije pisalo je da sadrži „jedan dokument“, namenjen osobi iz Novog Sada. Umesto navodnog dokumenta carinici su u paketu pronašli kesicu sa 100 tablete žute boje, za koje je priručna analiza pokazala da je reč o ekstaziju. Otkriveni narkotici su predati u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

#Carina

#Droga

#pošiljka