AKTUELNO

Poznato je da carina i policija blisko sarađuju kada god se negde otkrije veća količina neprijavljene robe koja mora biti oduzeta i smeštena pod carinski nadzor do okončanja postupka.

Upravo takva zajednička akcija dogodila se 14. decembra 2020. godine u selu nedaleko od Pirota, kada su, na poziv kriminalističke policije, carinici asistirali u pretresu jedne kuće. 

Naime, naizgled obična seoska kuća u okolini Pirota bila je pretrpana robom trgovačkog karaktera i gotovo pretvorena u robni magacin. 

Foto: Uprava Carina

Domaćin kuće, 45-godišnji Piroćanac, i njegova supruga zatečeni su u društvu četiri mlađe osobe, kada im je oko 21 sat uručen nalog za pretres kuće i pomoćnih objekata. 

Foto: Uprava Carina

Prilikom pretresa pronađena je ogromna količina robe sa oznakama poznatih robnih marki, čija će autentičnost tek biti utvrđivana. Carinici su imali pune ruke posla, jer je trebalo oduzeti i popisati preko stotinu različitih proizvoda, od kojih su mnogi bili zastupljeni i u više komada. 

Foto: Uprava Carina

Vlasnik kuće se izjasnio kao lice odgovorno za robu, a u dugačkim popisnim listama sa lica mesta vidi se da su najbrojniji ipak bili parfemi poznatih robnih marki (preko 200 komada), pa potom patike (130 pari), 40 firmiranih torbica, 140 brendiranih bokserica, kao i mnoštvo trenerki, košulja i rolki. 

Foto: Uprava Carina

Sve stvari su se nalazile po kesama i na stolovima unutar same kuće, a popis ''inventara'' je potrajao do ranih jutarnjih sati. Ukoliko se dokaže da je roba originalna, protiv vlasnika ovog svojevrsnog ''showroom-a'' u okolini Pirota, policija će pokrenuti krivični postupak.

#Carina

#roba