AKTUELNO

Osmočlana porodica Mihajlović iz Graca u opštini Vučitrn, zbog požara u kojem je izgorela njihova kuća, privremeno je smeštena u drugi dom, a renoviranje kuće koja je ekstenzivno oštećena počeće narednih nekoliko dana, saopšteno je iz vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kuća porodice Mihajlović izgorela je jutros, a kako je utvrđeno, požar je izbio nesrećnim slučajem, usled kvara na instalacijama.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je preduzela mere kako bi se oštećenima pomoglo i u saradnji sa našim Privremenim organom u opštini Vučitrn pronašla najadekvatniji način da se pomogne porodici Milana Mihajlovića.

Kako navode, u Kancelariji su svesni teških uslova u kojima žive Srbi u selima na potezu između Kosovske Mitrovice i Prištine i nastaviće da sa posebnom brigom i pažnjom pomažu sunarodnicima u tom delu pokrajine.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA KIM

U proteklom periodu, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih vlasti posetili su sva srpska naselja u tom delu Kosova i Metohije i potpuno su svesni osetljivih bezbednosnih i socijalnih uslova u kojima Srbi žive i u skladu sa tim, planiraju se i realizuju projekti pomoći i podrške.

#Kuća

#Požar

#Vučitrn