AKTUELNO

Devizna penzonerka Ivanka R. (82) iz Prova, kod Vladimiraca, koju je prekjuče u porodičnoj kući ubila Slađana R. (41) danas je sahranjena na seoskom groblju.

Novi, šokantni detalji iz istrage podsećaju na naučno-fantastičnu horor priču.

Pošto još nisu poznati detalji obdukcije, pouzdano se ne zna u koje vreme je Ivanka ubijena, ali je izvesno da se zločin dogodio u sredu.

- Ivanka nije bila kod kuće, što je Slađana verovatno znala, pa se u to vreme prikrala sa zadnje strane kuće gde je prethodno pripremila tri panjića kako bi se popela i provalila kroz prozor na kupatilu. Prozor je razbila sekirom, ušla u kuću i legla u krevet gde je zaspala - saznaje Telegraf.rs.

Kada se vratila kući Ivanka se presvukla i kako je ušla u sobu nezvana gošća se probudila i zaletela se na nju sa sekirom u ruci.

- Ivanku je više puta udarila sekirom po sred glave. Ona je pala pored kreveta, a krv je prštala po stvarima u sobi i zidovima. Kako leži u lokvi krvi prve su je videle komšije. Njih je zvala Ivankina sestra iz Beograda da pređu preko puta i provere zašto joj se nije javljala ceo dan na telefon. Oboje su se šokirali  i nekako su smogli snage da jave sestri, a potom su pozvali policiju - navodi izvor.

Očevici opisuju da je Ivanka oko glave imala umotan peškir koji je bio natopljen krvlju. U nastavku istrage utvrdiće se da li je, možda, nesrećna žena bila izvesno vreme posle napada živa pa je sama peškirom pokušavala da zaustavi krvarenje.

Foto: TV Pink Printscreen

Slađana je izašla iz kuće na ulazna vrata, kao da se ništa nije dogodilo i otišla svojoj kući.

Ona iz Ivankine kuće ništa nije ukrala.

Pretresom su policajci u kući pronašla veći iznos deviza. Iako je u kući sve bilo uredno i nije bilo tragova premetačine nisu isključivali mogućnost da je ubistvo počinjeno iz koristobljublja, ali su tragali i za osumnjičenima koji bi mogli da imaju druge motive.

Na poligrafsko ispitivanje privedeno je četvoro osumnjičenih. Među njima privedena je i Slađana protiv koje je ranije policija primila nekoliko prijava za sitne krađe, za koje nije procesuirana. I ljudi u selu su inspektorima potvrdili da je ona godinama unazad upadala u kuće i krala sve što stigne - manje sume novca, tegle zimnice, hranu iz zamrzivača, suvo meso iz pušnice....

Slađana je pala na poligrafu, nakon čega joj je saopšteno da je uhapšena zbog sumnje da je počinila ubistvo i stavljene su joj lisice na ruke.

U prisustvu svog advokata priznala je zločin, a u selu prepričavaju kako je preklinjala inspektore da o tome ne saznaju njen muž i deca.

Kako Telegraf.rs saznaje, Slađani je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i ona će sutra biti privedena u Više javno tužilaštvo u Šapcu.

#Ubistvo

#Vladimirovci

#penzionerka