AKTUELNO

Ivan Kontić (30) izneo je danas odbranu pred nadležnim tužiocem novosadskog Višeg javnog tužilaštva koje ga nakon brutalnog prebijanja Miljana Mandića (28) 24. avgusta ispred jednog lokala u Novom Sadu sumnjiči da je počinio krivično delo pokušaj ubistva što je osumnjičeni kategorički odbacio.

To su novinarima potvrdili i Kontićevi advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski koji kažu da je njihov klijent dao svoj iskaz ’’iskreno, precizno i sa puno detalja’’.

- Kontić je svoj iskaz započeo tvrdnjom da niti je pomislio, niti je imao nameru da ikada ikoga pokuša da ubije. Ni nekoga koga ne zna a posebno ne Mandića sa kojim je bio u dobrim odnosima i sa kojim je radio u istoj firmi – rekli su Kontićevi advokati uz napomenu da su tražili izuzeće tužioca zbog sumnje na pristrastnost u ovom slučaju zbog sugestivnih pitanja koje je postavljao njihovom klijentu i odbijanja da pravilno unese u zapisnik njegove navode.

Kontićev advokatski tim smatra da se od samog starta dešavaju čudne stvari u ovom postupku te da nije sve onako kako je predstavljeno u medijima.

- Ovo što se dešava u medijima je samo osmišljeno od nekoga ko iz nekih razloga želi da posvađa i napravi loše odnose između Kontića i Miljana, a oni su prijatelji i imaju zajedničko društvo i on zna i svestan je da će se oni pomiriti nakon svega ovoga. Logično je pitanje kako se to može zaključiti na osnovu snimka međutim to je samo isečeni deo snimka i sada ne možemo govoriti o detaljima dok se taj drugi deo snimka ne predoči u toku postupka i dokazaćemo da ne može da opstane ova pravna kvalifikacija krivičnog dela – istakli su Kontićevi advokati.

Podsetimo, Kontić je u utorak izručen iz Crne Gore gde je na osnovu Interpolove poternice nakon mesec dana skrivanja uhapšen 11. oktobra u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo i trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici novosadskog Okružnog zatvora po nalogu Višeg suda u Novom Sadu koji je juče potvrdio odluku o njegovom pritvoru u trajanju do 30 dana donetu u rešenju o ekstradiji.Istraga protiv Kontića pokrenuta je 12. septembra nakon što se u javnosti pojavio snimak brutalnog prebijanja koji je šokirao javnost a osumnjičeni je kako nezvanično saznaje ’’Blic’’ na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda rekao da nije pobegao u Crnu Goru već da je tamo otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je Mandiću zadao više udaraca u glavu i telo, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio "obe podlaktice".

Bez obzira na to što su znali za incident iz za sada nepoznatih razloga policija i tužilaštvo nisu reagovali na vreme tako da se Kontić slobodno kretao i otišao u Crnu Goru a čak je 8. septembra bio u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu gde je potpisao oportunitet u drugom postupku.U ovom slučaju zajedno sa Kontićem osumnjičeni su O. L. i L. V. koji su proveli mesec dana u pritvoru i pušteni su da se brane sa slobode a koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Još nije poznato kada će se Kontić ponovo naći na optuženičkoj klupi u novosadskoj palati pravde zato što njegovi advokati čekaju odluku da li će tužilac biti izuzet sa slučaja.

#Ivan Kontić