AKTUELNO

Požar koji je danas izbio u stanu u zgradi na Bulevaru oslobođenja 155 u Novom Sadu je ugašen, a devojku koja se nagutala dima zbrinula je ekipa Hitne pomoći.

Portparol Hitne pomoći Zoran Krulja rekao je da je devojci staroj 25 godina pružena pomoć na licu mesta i da je ona prevezena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na dalju dijagnostiku.

Hitna pomoć je na licu mesta pružila pomoć i muškarcu starom 36 godina, ali on nije imao ozbiljnije povrede. Vatra je oštetila veći deo stana na 13. spratu, zahvatila deo 14. sprata, a proširila se i na 15. sprat, odnosno potkrovlje i krov, dodaje portall 021.rs.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Materijalna šteta je velika. Na teren je izašlo šest vatrogasnih vozila, Hitna pomoć i policija. Veliki dim se mogao videti i iz drugih delova grada.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome šta je izazvalo vatru. Kako navodi portal 021.rs, pozivajući se na nezvanične informacije, do požara je došlo kada je novogodišnjom prskalicom upaljena zavesa.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vatrogasci i policija spasili su i malog psa iz stana punog dima, što se vidi i na fotografiji koju su objavili mediji. Oko zgrade se okupio veliki broj građana, koji su posmatrali gašenje požara. 

Stanari navode da su vatrogasci stigli jako brzo, sve ih bezbedno evakuisali. U vreme izbijanja požara u stanu su bile dve devojke.

#Novi Sad

#Požar