AKTUELNO

Ivan Kontić, koji je sumnjiči da je 24. avgusta brutalno pretukao Miljana Mandića i tako pokušao da ga ubije, juče je, dan pošto je izručen iz Crne Gore, saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

On bi u petak pred tužiocem trebalo da se izjasni o krivici i optužbi koja mu je stavljena na teret, a juče su se tokom dvočasovnog saslušanja odbrana i tužilaštvo izjašnjavali o pritvoru, koji mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Podsetimo, posle tuče koju su zabeležile sigurnosne kamere jednog lokala, Mandiću je konstatovana naprslina žlične kosti.

Foto: Facebook.com/Мирослав Паровић, MUP

- Tužilac smatra da postoji pritvorski razlog opasnost od bekstva, a odbrana je osporila postojanje bilo kog razloga za pritvor, jer pre svega ne postoji osnovana sumnja da je Ivan Kontić izvrsio krivično delo pokušaj ubistva, jer je ta optužba samo mrtvo slovo na papiru bez i jednog jedinog dokaza - kaže Kontićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona navodi i da je krivična prijava protiv njenog branjenika podneta u "haotičnoj atmosferi pod ogromnim pritiskom".

- U subotu 12. septembra je napisana i podneta krivična prijava bez dokaza, napisan je poziv za okrivljenog da istog dana dođe na saslušanje, naređeno je policiji da ga dovede, napisan je izveštajj policije da su ga navodno tražili pa ga nisu našli, i istog dana doneto je i rešenje o određivanju pritvora i izdata poternica, čijem je prekršena prezumpcija nevinosti na štetu okrivljenog Kontića milion puta - kaže ona i podseća da je Kontić sam tražio da bude izručen iz Crne Gore po skraćenom postupku "kako bi što pre došao u sud i dokazao da je u pitanju smišljen scenario".

Foto: TV Pink Printscreen

- Dokazaće da su organi gonjenja naseli na stručno izveden spin protiv njega od strane očigledno nekog uticajnog pojedinnca ili centra moći. Kako drugačije objasniti toliku paniku koja počinje tog 12. septembra, dvadeset dana nakon dogadjaja. Petnaest dana nakon događaja je Kontićboravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vreme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bezao - tvrdi Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir i dodaje:

Apelujem na poštovanje prezumpcije nevinosti koja je brutalno prema njemu mnogo puta prekršena od gotovo svih koji su se dohvatili njegovog imena u prethodna tri meseca.

#Ivan Kontić

#Suđenje

#Tužilaštvo

#Zora Dobričanin Nikodinović

#prebijanje