AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Radomira B. (52) zbog sumnje da je 13. jula u Surčinu Z.K. polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula, kao i zbog silovanja R.N. u junu ove godine.

Radomir se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Uhapšen je nekoliko dana nakon što je zapalio Z.K. koja je 15. jula preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Sumnja se da je Radomir, 13. jula čekao u hodniku zgrade u kojoj ona živi.

Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.

Z.K. je zadobila povrede 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udovi oko 3/4 tela, 87 odsto.

Foto: Pink.rs

Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Radomir se sumnjiči i da je u junu ove godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije.

Sumnja u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.

Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Optužnica protiv Radomir danas je podneta Višem sudu na potvrđivanje.

#Radomir Blagojević

#Silovanje

#Ubistvo

#optužnica