AKTUELNO

Suđenje ubici iz Veternika počinje u sredu.

Duško Đurđić, čiju je ćerku Slavicu i unuku Nikolinu, staru samo četiri meseca u iznajmljenom stanu zaklao suprug i otac Arpad Sabo (29) pre skoro devet meseci u Veterniku, kod Novog Sada smatra da ne postoji odgovarajuća kazna za tako monstruozan čin.

Arpad Sabo je optužen za teško ubistvo, a suđenje pred novosadskim Višim sudom počinje u sredu.

Đurišć smatra da bi doživotna robija umesto maksimalne kazne od 40 godina za teško ubistvo bila bolje rešenje.

Foto: Printscreen

- Mi smo izgubili sve. Pretraživao sam arhive unazad 30 godina i iz vremena SFRJ, ali nisam mogao da nađem slučaj da je neko ubio tako mlado dete, pogotovo ne otac – priča Đurišić .

Skoro su, kaže, obeležili prvi rođendan Nikoline tako što su na grobu zapalili sveće, a koliko god se trudio, Duško još uvek ne razume zašto je Arpad počinio tako gnusan zločin.

- Ne znam kako je mogao da pogleda detetu u oči i uradi tako nešto. Nama je jako teško, ništa strašnije nam se u životu nije moglo desiti nego da ti neko ubije dete i unuku. Sada subotom idemo na groblje, suprugu nekad jedva pomerim sa groba - kaže Đurišić.

Foto: Printscreen

On je, dodaje, od početka znao da je Arpad agresivan i zbog toga ga je posle jedne svađe izbacio iz kuće i prijavio policiji kada mu je pretio, ali nije ni slutio će uraditi nešto tako monstruozno.

- Mi smo se redovno čuli sa ćerkom, poslednji put samo sat pre nego što se tragedija desila. Išao sam po institucijama jer sam znao šta se dešava, ali sam nailazio na zid. Svi su govorili da ćerka mora da ga prijavi, a ona nije htela, volela ga je – ističe Đurišić.

Foto: Printscreen Facebook

Iako zna da će mu to jako teško pasti, kaže da bi konačno želeo da čuje razlog zbog kog je Arpad ubio Slavicu i Nikolinu.

Vrlo malo znamo o svemu, a na suđenju čekam da čujem razlog. Znam da ćemo dok budemo slušali to, morati kroz sve ponovo da prođemo, ali samo neka kaže zašto je to uradio, kaže Duško.

Arpad Sabo je uhapšen zbog dvostrukog ubistva dan pošto su u Veterniku, u kući u kojoj su živeli sve troje, pronađena izmasakrirana tela Slavice i Nikoline. On je prema nezvaničnim informacijama odmah posle ubistva krenuo u beg, a uhapšen je u okolini Bačke Palanke.

#Beba

#Ubistvo

#Veternik

#Žena

'