AKTUELNO

Stanari su, na sreću, evakuisani na vreme.

U večerašnjem požaru u stanu u soliteru na uglu ulica 7. jula i Stefana Prvovenčanog srećom je izbegnuta tragedija kada se žena sa dvoje dece u trahu da vatrena stihija ne dođe do njihovog sprata spuštala liftom, koji je na petom spratu, na kom je izbio požar, počeo da se puni dimom.

Na sreću, lift je nastavio da se spušta, tako da su žena i deca bezbedno izašli iz zgrade. Ostaje pitanje šta bi bilo da se u tom trenutku lift zaglavio ili da je nestalo struje. Posledice bi bile nemerljive.

I stanari sa nižih spratova zgrade su se evakuisale na vreme.

- Osetili smo miris dima i prvo pomislili da su u putanju utičnice. Krenuli smo da tražimo da li se zapalilo nešto u stanu, kada smo od komšija čuli da je požar na petom spratu. Uzeo sam ženu i dete i izveo ih ispred zgrade - kaže jedan od komšija.

Komšije svedoče da je požar izbio ponovo u stanu kod komšije kom je 2007. godine već izgoreo stan dok je gledao tesniski meč Jelene Janković. Od tada na prozorima stana nisu zamenjena stakla.

- Jedna komšika mi je pozvonila na vrata i rekla da gori dva sprata iznad nas. Mnogo sam se uplašila jer sam pomislila da gore cela dva sprata, a ne da je požar dva sprata iznad našeg stana. Odmah smo izašli ispred zgrade. U pitanju je komšija kom je već goreo stan pre nekoliko godina i koji se dosta problematično ponaša. Stan je ostao nepopravljen od požara, a on skuplja stvari po kontejnerima i živi nekim čudnim životom. Svi smo u strahu od njega da se oper ne zapalimo - kaže jedna od komšinica.

Na teren su izašli vatrogasci sa dva vatrogasna vozila i oni intenzibno rade na lokalizaciji i gašenju požara. Sa spoljne strane se više ne vidi plamen u unutrašnjosti sobe.

Teže posledice sprečene su zahvaljujući pravovremenoj reakciji policije i vatrogasnih jedinica, koji su brzo stigli na lice mesta i počeli da rade na sanaciji požara.

Prema saznanjima "Blica", vlasnik stana spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji interventne brigade niške policije. Naime, oni su prvi pristigli na lice mesta, nakon što je primećen fim koji kulja iz stana na petom spratu ove zgrade, bez sekunde razmišljanja, utrčali u stan koji je u tom momentu već bio prepun dima i iz njega izneli nesavesnog vlasnika.

Prema prvim informacijama, nema povređenih među policajcima koji su intervenisali na licu mesta, ali su se neki od njih tokom akcije spasavanja dobro nagutali dima. Pripadnici interventne brigade su nakon toga alarmirali vatrogasce, što je sprečilo teže posledice požara u ovoj višespratnici, koja je jedna od viših i starijih zgrada u Nišu.

#Niš

#Požar