AKTUELNO

Ivana Vučetić sahranjena je u subotu na groblju Zbeg u Borči.

Ivana Vučetić (37), koja je brutalno ubijena u napuštenom vagonu na Glavnoj železničkoj stanici, a čije je telo pronađeno 30. aprila, nije prostitutka već težak mentalni bolesnik, tvrdi kuma porodice Jasmina Popović Grujić.

Ona, za beogradske medije, kaže da je porodica, pošto je Ivana otišla iz kuće u Zemunu u kojoj je živela sa porodicom, prijavila njen nestanak policiji, ali da je trebalo da prođe 24 sata da bi oni reagovali, jer se radi o punoletnoj osobi.

Jasmina Popović Grujić ističe da je Ivana trebalo da bude u bolnici, vezana za krevet, ali da je nijedna ustanova nije primila uprkos insistiranju njenih roditelja. Ivana je, prema njenim rečima, bolesna maltene od malena, kada je imala epilepsiju.

– Ivana nije prostitutka. Apsolutna i nenormalna je neistina da je davala usluge migrantima. U trenutku kada je nestala bila je na pojačanim dozama lekova. Još kao dete je imala epileptične napade, a kasnije je mentalno obolela.

– Kada dobije napade, nju je nekoliko osoba moralo da drži. Njoj je mesto bilo u bolnici, a ne kod kuće. Njena porodica ima svu medicinsku dokumentaciju u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem – kaže Jasmina.

Ivana je, prema njenim rečima, živela sa porodicom u trošnoj kući u Zemunu, u siromaštvu. Ima i mlađu sestru, koju je vest o njenoj smrti zatekla u šestom mesecu trudnoće.

Naša sagovornica navodi da se Ivana nikada nije udavala, i da ju je bolest osakatila te da nije mogla ništa da radi.

– Pročitali smo negde da su je radnici na Železničkoj stanici videli kako šeta gola. Ne razumem zašto to nikome nisu prijavili – pita se ona.

Pod sumnjom da su je ubili, policija je uhapsila braću Đuru Nika (20) i Davida Nikolića (21).

#Istraga

#Ubistvo

#Voz

#Žena

'