AKTUELNO

Barbara Vitez iz Sente nestala je pre četiri godine, a njeni roditelji se nadaju da je živa i da ne postoji nikakava mogućnost da se udavila u Tisi.

Njen otac Endre Vitez rekao je za TV Pink da za sada nema novih vesti o Barbari.

Na pitanje kako se osetio kada je čuo da mu je ćerka nestala rekao je da ne želi niko da se oseti kao on kada mu je policija javila te vesti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne znam uopšte šta se desilo. Osetio sam svu gorčinu života tog momenta kad su mi javili policajci da je nestala - rekao je Vitez.

Barbara je, kako je rekao, želela da uči jezike.

- Znala je engleski i španski, pa je počela da uči japanski - rekao je njen otac.

Podsetio je da je da se za njenim telom u Tisi tragalo oko 50 dana i da je prema pričama dečaka koji su tada bili sa njom ona stvarno pala u reku.

- Međutim, da je pala zaista u Tisu pronašli bi je. Oni su je tražili sa svom opremom mogućom koja je i u Srbiji i u Mađarskoj postojala - rekoa je sa tugom u glasu Endre.

Njena majka Melinda sa suzama u očima poručuje da ako je neko video Barbaru da im javi da je živa i da želi da čuje samo istinu.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: Registar nestalih lica Srbije

Savetnik za bezbednost i istrage DB Stevan Đokić rekao je da su kasnije uključeni i da su oni izdejstvovali da se ona nađe na žutoj Interpolovoj poternici.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi verujemo da je ona živa, ta poternica daje još jednu nadu da je živa. Dokaza da je mrtva nema, osim te priče koja je to veče izneta - rekao je Đokić.

Podsetio je da kada je ona nestala telo nije pronađeno i da je 43 dana "češljana" Tisa i da je praktično nemoguće da za 43 dana nije pronađen neki odevni predmet ili bilo šta što bi ukazalo da se ona nalazi u Tisi.

- Vrlo je čudno to što su mladići rekli. Oni su bili na poligrafskom testiranju i sva pitanja i odgovori rađeni su sa prevodiocem što ne može da bude prihvatljivo za neku vrstu istrage - naglasio je Đokić.

#Barbara Vitez

#Nestanak