AKTUELNO

Na dan nesreće je sa kolegama na brodu proslavljao Aranđelovdan. Sumnja se da je nakon proslave umesto u sobu otišao na palubu, da je pao u Dunav i utopio se pošto je bio neplivač. Međutim njegovog tela nema.

Ovako navodi izvor upoznat sa slučajem nestanka Novosađanina Milorada Vlaovića (39), kom se svaki trag izgubio u subotu na brodu usidrenom u Lincu u Austriji. Kako "Blic" saznaje u Lincu je u toku opsežna policijska potraga za nestalim Vlaovićem koji je na brodu "Primadona", sa kog je nestao, godinama radio kao šef kuhinje.

- On je bio neplivač, ali njegovog tela nema. Sve jedinice u Lincu pokušavaju da uđu trag šta se desilo - kaže izvor.

Njegova supruga i majka njihovo četvoro dece, Željka Vlaović rekla je danas kratko da u tu verziju događaja ne veruje.

- Dok ne vidim njegovo telo neću verovati da je pao sa broda - dodala je potresena žena.

S kolegama slavio slavu, pa nestao

Muškarac za kojim je trenutno velika potraga u Austriji, u subotu je sa kolegama na brodu proslavljao Aranđelovdan. Kolege kažu da nije mnogo pio i da ne znaju šta se dogodilo.

Milorad je oženjen i otac je četvoro dece. Na brodu radi desetak godina, a u Novi Sad je trebalo da se vrati pre dve nedelje, međutim dogovorio je dodatni posao sa gazdom broda, te je ostao tamo još nekoliko dana.

Kako je ispričala njegova supruga Željka, Vlaović je za par dana trebalo da se vrati u Srbiju kako bi proveo malo vremena sa njom i njihovo četvoro dece.

- Kući je trebalo da se vrati 20. novembra, ali je ipak ostao malo duže da bi im pomogao da prave kolače. Čuli smo se svaki dan, stalno smo u kontaktu. Imamo četvoro dece i često se čujemo i oko njih - priča ona.

Poslednji poziv

Kako dodaje zabrinuta supruga, sa mužem se čula u petak, pa ponovo u subotu nakon što se sa decom vratila iz crkve.

- U subotu smo pričali oko 12.30, bio je veoma raspoložen. Kolega sa broda je taj dan obeležavao slavu. U toku dana poslao mi je slike slavskog stola. Poslednji put smo se čuli oko 15.30 i ja nisam htela više da ga uznemiravam - priča Željka.Poruku za laku noć, kako kaže, poslala mu je u 21.21 sati i primetila je da je nije otvorio, ali je pomislila da uživa sa društvom i da je nije video, te da će odgovoriti ujutru. Kada ga je u nedelju pozvala a on se nije javljao, mislila je da i dalje spava.

- Slala sam mu poruke na svakih sat vremena. Poslednja je bila oko 15.30. U pitanju je bila naša interna šala kada se ovo drugo ne javlja i glasila je “Ok, sad zovem policiju”. Međutim, za razliku od prethodnih poruka koje nisu otvorene, ta nije ni dostavljena. Brinula sam što se ne javlja, ali sam pomislila da mu je nestalo interneta - kaže ona.

#Nestanak