AKTUELNO

Despot M. (4), koji je nastradao u Zemunu u utorak, kada je preko njega prešao autobus na liniji 18, u trenutku nesreće bio je s bakom, a kako saznajemo, poginuo je na svega 100 metara od svog stana, u kom su ga čekali roditelji.

Stravična nesreća desila se na autobuskoj stanici u Prvomajskoj ulici u 18.20.

- Mališan je najverovatnije bio kod babe, koja ga je obožavala. Pretpostavlja se da ga je ona autobusom povela kući. Nesreća se desila kad su izlazili iz busa - kaže izvor i dodaje:

- Baka je prva sišla i stala je da dočeka dete. Uzela ga je za ruku, ali je vozač zatvorio vrata. Ona je počela da mu muše, viče i lupa na vrata, ali vozač nije reagovao i krenuo je. Dečak je ispustio babinu ruku, pao na asfalt, a autobus je zadnjim točkom prešao preko njega.

Očevici su ispričali da je baka kukala i dozivala pomoć.

- Ljudi su prišli, nema ko nije zaplakao. Dete je imalo povrede i po glavi. Hitna je brzo stigla i odvezla mališana u bolnicu.

Nije nam jasno kako ga vozač nije video, kako nije osetio da je točkom prešao preko nečega - kaže očevidac. Despot M. je dva sata posle nesreće preminuo u bolnici.

Vozač autobusa D. R. (49), prema dosadašnjim rezultatima istrage, nije video da je pregazio dete, pa je nastavio vožnju. Njega je policija zaustavila desetak kilometara dalje, na Voždovcu.

- Kad su mu policajci saopštili da je dete stradalo, zanemeo je od šoka. Ispričao je da mu niko od putnika nije signalizirao da se nešto dešava - kaže izvor i dodaje da će biti pregledani snimci s kamera iz vozila.

#Autobus

#Saobraćajna nesreća

#Zemun