AKTUELNO

Pavle Gavura, heroj koji je spasao petnaestogodišnju devojčicu iz požara na Dorćolu, dobio je najtužnije vesti - žrtva koja je molila i preklinjala za pomoć sa terase, a kojoj je on pružio ruku spasa, ipak nije uspela da pobedi strašne opekotine koje je zadobila kobnog 27. oktobra.

- Ne mogu da verujem. Malopre su mi javili... Bio sam u kontaktu sa porodicom dok je ona bila na lečenju. Izvinite, ali nije mi do priče... - rekao je Gavura u telefonskom razgovoru.

Premda je bila svesna i, kako je tada ispričao Pavle Gavura, osmehom uzvratila zahvalnost za njegov, ali i herojski čin njegovih kolega, radnika sa gradilišta koji su odmah pritrčali u pomoć, ona je imala ozbiljne opekotine.

Foto: Tanjug Video

Crne slutnje odmah su se pojavile, oni koji su videli njene opekotine prokomentarisali su "da može da je spase samo Bog i današnji dan (sveta Petka)".

Dobrovoljci su čak donarali i kožu koja je bila neophodna za lečenje devojčice i sve je izgledalo kao da ide dobrim tokom.

Ali, ishod lečenja takvih opekotina uvek je neizvestan, jer i najmanja infekcija koja prođe kroz te žive rane, može da bude kobna.

Gavura je zajedno sa još nekoliko radnika učinio podvig kakav se retko viđa. Popeo se sa terase jednog stana na terasu onog iznad u plamenu. Devojčica je bespomoćno stajala, dok joj je plamen nemilosrdno pržio telo. Spustili su je i mislili su da su pobedili smrt, ali sudbina je devojčici odredila drugi put.

#Minja

#Pavle Gavura